Το Ιαπωνικό ανταλλακτήριο Liquid έγινε hacked και έχασε τουλάχιστον 85 εκατομμύρια δολάρια!

    Το Ιαπωνικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Liquid αποκάλυψε ότι τα hot wallets του παραβιάστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί.

    Το ανταλλακτήριο εγραψε στο Twitter το εξής:

    Ένα hot wallet είναι ένα πορτοφόλι αποθήκευσης cryptocurrency που συχνά συνδέεται στο Διαδίκτυο και μπορεί έτσι να παραβιαστεί. Αντίστροφα, τα λεγόμενα cold wallets αποσυνδέονται πλήρως από τον έξω κόσμο για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο εισβολής. Περισσότερα για τα cryptocurrency πορτοφόλια μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

    Το Liquid έκανε γνωστές διάφορες διευθύνσεις blockchain που ανήκουν στον hacker και χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφερθούν εκεί τα κλεμμένα κεφάλαια.

    Όμως δεν είναι ακόμα σίγουρο αν όλα τα νομίσματα που έχουν μετακινηθεί και υπάρχουν σε αυτά τα πορτοφόλια κλάπηκαν από το Liquid.

    Ο hacker του Liquid έκλεψε 85 εκατομμύρια δολάρια

    Κατά τη στιγμή της γραφής αυτού του άρθρου, το πορτοφόλι του φερόμενου ως χάκερ για το Bitcoin περιέχει περίπου 107,42 BTC – ή περίπου 4,81 εκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες τιμές. Εν τω μεταξύ, η διεύθυνση του στο Ethereum που αναφέρεται από τη Liquid κατέχει επί του παρόντος ETH αξίας 44,5 εκατομμυρίων δολαρίων και 24,76 εκατομμύρια δολάρια σε άλλα altcoins.

    Η διεύθυνση XRP του φερόμενου ως χάκερ κατέχει αυτήν τη στιγμή λίγο περισσότερο από 20 XRP ($22). Ωστόσο, έλαβε 10,91 εκατομμύρια XRP (περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια) νωρίτερα σήμερα, αλλά έχει ήδη μεταφέρει τα χρήματα σε τρία νέα πορτοφόλια.

    Συνολικά, οι διευθύνσεις του φερόμενου ως χάκερ κατέχουν επί του παρόντος cryptocurrencies αξίας περίπου 74 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά έχουν ήδη αποσταλεί 11 εκατομμύρια δολάρια σε άλλα τρία πορτοφόλια. Άρα το συνολικό ύψος ανεβαίνει στα 85 εκατομμύρια δολάρια.

    Αυτό το hack συνεχίζει μια σειρά από ατυχές συμβάντα στον χώρο του cryptocurrency από την προηγούμενη εβδομάδα.

    Στις 10 Αυγούστου, το πρωτόκολλο διαλειτουργικότητας πολλών αλυσίδων, το Poly Network έγινε hacked για 600 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας αυτό το hack το μεγαλύτερο crypto hack στην ιστορία.

    Πηγή: Decrypt

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα