Ο ιδρυτής του Silk Road θα κυκλοφορήσει μια συλλογή NFT

    Η πώληση της συλλογής αυτής θα λειτουργήσει ως έρανος τόσο για την υποστήριξη των κρατουμένων όσο και για τις προσπάθειες ελευθερίας του Ulbricht.

    Ο Ross Ulbricht, ο ​​ιδρυτής της πρώην αγοράς με το όνομα Silk Road, ανακοίνωσε μέσω μιας ανάρτησης ότι δημοπρατεί μια σειρά από NFT που περιγράφουν λεπτομερώς διάφορα σημεία της ζωής του, από την παιδική του ηλικία μέχρι τη φυλακή.

    Δημιουργημένα στο Ethereum, η συλλογή Ross Ulbricht Genesis θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη στην εκδήλωση Art Basel 2021 στο Μαϊάμι. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 8 Δεκεμβρίου στην πλατφόρμα SuperRare NFT, την οποία επιμελείται η Entoptic. Η συλλογή θα περιλαμβάνει δέκα αντικείμενα από τον Ulbricht, όπως έργα τέχνης, γραπτά και πρωτότυπα κινούμενα σχέδια από τον ψηφιακό καλλιτέχνη Levitate, συμπεριλαμβανομένης και της φωνής από τον Ulbricht.

    Ο Ulbricht έγραψε ότι «Ήμουν 29 ετών όταν με συνέλαβαν. Ξαφνικά, καθισμένος στη φυλακή, είχα χρόνο να ζωγραφίσω ξανά. Ξανασυνδέθηκα με την καλλιτεχνική μου πλευρά, δημιουργώντας εικονογραφήσεις που έλεγαν την ιστορία που περνούσα».

    Έχοντας φυλακιστεί από το 2013, η Ulbricht δεν έχει συμμετάσχει στην εξάπλωση των NFT που έχουν πλέον κυριάρχο ρόλο στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Ο δημιουργός του Silk Road έγραψε ότι όταν κάποιος πρότεινε να πουλήσει την τέχνη του ως NFT, τα οποία είναι ψηφιακά token ιδιοκτησίας, δεν είχε ιδέα για τι μιλούσαν. Αλλά με τη βοήθεια άλλων, έμαθε και άρχισε να τα αναπτύσσει.

    Ο ιστότοπος FreeRoss.org, που διευθύνεται από τη μητέρα του Ulbrich, Lyn, λέει ότι η κυκλοφορία του NFT θα λειτουργήσει ως έρανος τόσο για την υποστήριξη των κρατουμένων όσο και για τις προσπάθειες ελευθερίας του Ulbricht.

    «Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε με τα έσοδα αυτής της δημοπρασίας», έγραψε ο Ross Ulbricht, «αλλά μια ιδέα στην οποία έχω δεσμευτεί είναι να βοηθήσω τα παιδιά να ταξιδέψουν για να επισκεφτούν τις μαμάδες και τους μπαμπάδες τους στη φυλακή».

    Το 2011, ο Ulbricht ξεκίνησε το Silk Road, έναν ιστότοπο στο dark web όπου σχεδόν οτιδήποτε μπορούσε να αγοραστεί και να πουληθεί χρησιμοποιώντας Bitcoin. Ο ιστότοπος ξεκίνησε ως ένα μέρος για την αγορά παράνομων ναρκωτικών, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε για και συμπεριέλαβε όπλα και άλλα είδη λαθρεμπορίου. Ο ιστότοπος έκλεισε το 2013 μετά τη σύλληψη του Ulbricht.

    Τον Φεβρουάριο του 2015, ο Ulbricht καταδικάστηκε για συνωμοσία σε ξέπλυμα χρήματος, πειρατεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, διακίνηση ναρκωτικών και διαχείριση εγκληματικής επιχείρησης. Καταδικάστηκε σε δις ισόβια συν 40 χρόνια.

    Ο Ulbricht λέει, ενώ το μέλλον του φαίνεται ζοφερό, θέλει να κάνει κάτι για να θεραπεύσει τη ζημιά που βλέπει γύρω του: «Η φυλακή γκρεμίζει οικογένειες. Καταστρέφει τις κοινότητες. Και τα παιδιά είναι αυτά που υποφέρουν».


    Αν θέλετε να μάθετε πως να δημιουργήσετε το δικό σας NFT μπορείτε να επισκεφτείτε αυτό το άρθρο και αντίστοιχα μπορείτε να βρείτε στο Greepto τα 7 καλύτερα NFT εργαλεία.


    Πηγή: Decrypt

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα