Εβδομαδιαία ανάλυση της Crypto αγοράς

    Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν πολλοί οργανισμοί που είναι σε αποστολή να σκοτώσουν τον χώρο των Crypto. Είτε έχουν δηλώσει ρητά ότι σκοπεύουν να το πράξουν, είτε το έχουν αποδείξει με τις επανειλημμένες ενέργειές τους.

    Όπως είχαμε πει και στην προηούμενη εβδομαδιαία ανάλυση, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να χαθεί ο χώρος των κρυπτονομισμάτων.

    Σε αυτό το βίντεο θα καταλαβάτε γιατι οι οργανισμοί σχεδιάζουν να είναι αντιμέτωποι στην υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων και πόσο πιθανό είναι να πετύχουν. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο σημερινό κλίμα, όπου αυτοί οι οργανισμοί και τα ιδρύματα χρησιμοποιούν την κατάρρευση των τιμών των κρυπτονομισμάτων ως δικαιολογία για να τους επιτεθούν.

    📈 Σκέψεις πάνω στην αγορά 📈

    Χωρίς να θέλω να καυχηθώ, αλλά φαίνεται ότι αυτό που προέβλεψα στο ενημερωτικό δελτίο της προηγούμενης εβδομάδας και στην ανασκόπηση της αγοράς επαληθεύεται αργά αλλά σταθερά. Υποπτευόμουν ότι το σύντομο ράλι θα τελείωνε την Πέμπτη λόγω της αύξησης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή της είδησης ότι η Ρωσία θα κρατούσε τον αγωγό του φυσικού αερίου κλειστό. Περιέργως, η είδηση που το έκανε ήταν αυτή της Tesla που πούλησε το 75% του BTC της.

    Tesla breaks even on Bitcoin sale, Musk confirms no Dogecoin was sold
    Πηγή : metacrunch

    Γεγονός ότι η Tesla κράτησε κάποια από τα BTC της (και προφανώς το DOGE) υποδηλώνει ότι η εταιρεία πούλησε από ανάγκη. Ιδού, ο Elon επιβεβαίωσε ότι η Tesla πούλησε λόγω των προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού που προκλήθηκαν από τα συνεχιζόμενα πανδημικά λουκέτα στην Κίνα και άφησε να εννοηθεί ότι η Tesla θα μπορούσε αργότερα να επαναγοράσει τα BTC της.

    Σε κάθε περίπτωση, η είδηση αυτή ήταν αρκετή για να τρομάξει τις αγορές. Εν τω μεταξύ, ένας άλλος τίτλος που κάνει το γύρο του κόσμου σχετίζεται με την έρευνα της SEC σχετικά με το insider trading στην Coinbase. Η SEC σημείωσε στην έρευνά της ότι 9 από τα 25 κρυπτονομίσματα που εμπλέκονται είναι securities, περουσιακά στοιχεία δηλαδή παρόμοια με τις μετοχές μιας εταιρείας. Όπως έχουμε δει με κρυπτονομίσματα όπως το XRP, αυτό είναι ένα πολύ κακό σημάδι.

    Βασικά, οποιοδήποτε crypto που η SEC χαρακτηρίζει ως security είναι πιθανό να καταρρεύσει, καθώς θα διαγραφεί από τα αμερικανικά ανταλλακτήρια και θα τεθεί εκτός της εμβέλειας των περισσότερων αμερικανών επενδυτών. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, μια πρόσφατη ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση της SEC κατά ενός crypto που ονομάζεται LBRY υποδηλώνει ότι η SEC προσπαθεί να δημιουργήσει ένα τρομακτικό προηγούμενο όπου σχεδόν κάθε κρυπτονόμισμα εκτός από τo BTC αποτελεί security.

    Σύμφωνα με τη συνάδελφο Naomi Brockwell, ο δικαστής που προεδρεύει στην υπόθεση της SEC κατά του LBRY θα λάβει απόφαση μέσα στις επόμενες 4-8 εβδομάδες. Αυτό τυχαίνει να συμπίπτει περίπου με το πότε θα μπορούσε να τελειώσει το τρέχον ράλι ανάκαμψης και ελπίζω βέβαια ότι η καταστολή των crypto από την SEC δεν θα είναι η αιτία αυτού του τέλους.

    Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να πείσουν τους crypto hodlers ότι το κατώτατο σημείο του bear market έχει φτάσει, ενώ αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν ισχύει. Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, οι μακροοικονομικοί παράγοντες που προκάλεσαν τις πρόσφατες καταρρεύσεις εξακολουθούν να υπάρχουν και είναι πιθανό να χειροτερέψουν καθώς πλησιάζει ο χειμώνας. Η Ευρώπη είναι ο πρωταγωνιστής εδώ.

    Αν θέλετε περισσότερες αποδείξεις ότι η καταρακύλα θα συνεχιστεί, παρακολουθήστε τα altcoins μεγάλης κεφαλαιοποίησης όπως το Cardano. Με βάση την τεχνική ανάλυση του CoinTelegraph, το ADA κινδυνεύει με πτώση 20% τις επόμενες εβδομάδες. Το θέμα είναι ότι τα altcoin μεγάλης κεφαλαιοποίησης όπως το ADA συσχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με το BTC (πιθανότατα λόγω των θεσμικών χρημάτων). Ως εκ τούτου, μπορείτε να θεωρήσετε τις τιμές τους ως χαμηλότερες αναλύσεις του BTC.

    Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δράση των τιμών του ETH είναι τόσο ενδιαφέρουσα, αλλά και περιέργως, ανοδική. Αν κοιτάξετε το ζεύγος συναλλαγών ETH/BTC, μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα ότι σημειώνει σταθερά νέα υψηλά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια! Όταν μετριέται σε BTC, το ETH κινείται στην πραγματικότητα πλάγια από τον περασμένο Μάιο και φαίνεται να προετοιμάζεται για μια μαζική ανοδική κίνηση με ένα pattern Wyckoff.

    Πηγή : bybit

    Αν οι μετρήσεις μου είναι σωστές, το ETH θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 0,1 BTC τις επόμενες εβδομάδες, που θα ήταν η υψηλότερη τιμή που έχει καταγράψει το ETH σε σχέση με το BTC από το προηγούμενο bull market. Προφανώς το ποια θα είναι η πραγματική τιμή του ETH εξαρτάται από την τιμή του BTC εκείνη τη στιγμή, αλλά αν υποθέσουμε ότι οι προβλέψεις για 30k BTC είναι σωστές, αυτό σημαίνει 3k ή και περισσότερο για το ETH, μια κίνηση διπλασιασμού!

    Δεν μπορώ να πω πότε θα συμβεί αυτό, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα συμβεί κάποια στιγμή γύρω από το merge του ETH στα τέλη Σεπτεμβρίου. Επίσης, κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά στο Ethereum Classic και το Lido Finance και μην ξεχνάτε ότι έχουμε αυτή τη συνεδρίαση της Fed και τα στοιχεία για το ΑΕΠ που έρχονται αυτή την εβδομάδα. Θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές πτώσεις.

    😤 Πώς να ΜΗΝ νικήσετε τον πληθωρισμό 😤

    Ύστερα από μια ενδελεχή έρευνα σχετικά με το πώς να νικήσετε τον πληθωρισμό. Παρακολούθησα δεκάδες βίντεο, διάβασα δεκάδες άρθρα, κοίταξα μερικές μελέτες και μαντέψτε τι; Είναι όλες απολύτως φρικτές.

    Yποψιάζομαι ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον, έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που είδαμε πληθωρισμό σε αυτά τα επίπεδα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πληθωρισμός έφθασε πρόσφατα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών (9,4%). Δηλαδή πρόκειται για δύο ολόκληρες γενιές. Δύο ολόκληρες γενιές που δεν έχουν εμπειρία στο να ζουν με τον πληθωρισμό και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

    Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με τον πρώτο, και αυτός είναι ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά έχει ρυθμό συγκεκριμένο. Οι άνθρωποι που ήταν ενήλικες όταν ο πληθωρισμός ήταν υψηλός στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 δίνουν ουσιαστικά συμβουλές με βάση τις μοναδικές συνθήκες της εποχής μια εποχή που ο χρυσός ήταν λιγότερο χειραγωγημένος και στην πραγματικότητα ανέβαινε όταν ο πληθωρισμός αυξανόταν, και όταν η οικονομία ήταν πιο παραγωγική.

    Αν και βλέπουμε επίσης υψηλό πληθωρισμό σήμερα, το μακροοικονομικό πλαίσιο είναι αρκετά διαφορετικό. Οι αλυσίδες εφοδιασμού είναι κατεστραμμένες, ορισμένες χώρες εξακολουθούν να συνεχίζουν τις πολιτικές μηδενικού πληθωρισμού και, το σημαντικότερο, ο χρυσός δεν λειτουργεί ως ένα μεγάλο αντιστάθμισμα του πληθωρισμού. Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση για τα Crypto της CoinGecko, τα μόνα περιουσιακά στοιχεία που σήμερα “νικούν τον πληθωρισμό” είναι το πετρέλαιο και το δολάριο ΗΠΑ (ειρωνικά…).

    Αν αναρωτιέστε γιατί το USD, η απάντηση είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Κάθε φορά που η Fed αυξάνει τα επιτόκια, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ολοένα και μεγαλύτερη κατανομή κεφαλαίων σε “ασφαλή” (όχι ασφαλή καταφύγια) περιουσιακά στοιχεία, όπως τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, και έχει επίσης ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης για δολάρια, καθώς οι ιδιώτες και τα ιδρύματα χρειάζονται δολάρια για να αποπληρώσουν τα χρέη τους με βάση το δολάριο, εξ ου και η άνοδος του USD.

    Beating inflation — Chancery Lane

    Εν ολίγοις, επί του παρόντος δεν υπάρχει κανένα περιουσιακό στοιχείο που να αποτελεί ασφαλές καταφύγιο και τα περισσότερα αν όχι όλα από τα περιουσιακά στοιχεία που προωθούνται σε άρθρα όπως αυτό είναι ειλικρινά χάσιμο του χρόνου και των χρημάτων σας (και όπως όλοι γνωρίζουμε, ο χρόνος είναι χρήμα!). Στο διάολο, ακόμη και οι αναλυτές της αγοράς του χρυσού ιδρώνουν με την ιδέα μιας μεγάλης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed αργότερα αυτή την εβδομάδα, επειδή πιθανότατα θα συντρίψει την τιμή του χρυσού.

    Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να νικήσετε τον πληθωρισμό; Λοιπόν, θα το εξηγήσω αυτό σε ένα μελλοντικό άρθρο, οπότε το μόνο που θα πω εδώ είναι ότι το να νικήσεις τον πληθωρισμό εξαρτάται από το πού βρίσκεσαι και, κυρίως, από το τι προκαλεί τον πληθωρισμό στην περιοχή που βρίσκεσαι. Για παράδειγμα, ο πληθωρισμός στην Ευρώπη προέρχεται κυρίως από το κόστος της ενέργειας. Σε άλλες περιοχές οφείλεται στις τιμές των τροφίμων.

    Ομοίως, το πώς θα νικήσετε τον πληθωρισμό εξαρτάται από το ποιος είστε. Αν είστε κάποιος με πολλές ευθύνες, είναι καλύτερα να μην αναλάβετε κινδύνους για να αντισταθμίσετε τον πληθωρισμό. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη συμβουλή που δίνουν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, η οποία είναι να αγοράσετε ακίνητα, αναμφισβήτητα το πιο ανόητο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε καθώς οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια.

    Πρέπει να σημειωθεί ότι ο υψηλός πληθωρισμός έχει διαρκέσει ιστορικά 2-3 χρόνια πριν μειωθεί, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θεωρητικά, αυτό συμβαίνει επειδή το φάρμακο για τις υψηλές τιμές είναι οι υψηλές τιμές, αλλά στην πράξη συμβαίνει επειδή οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια σε σημείο που προκαλούν ύφεση, η οποία σκοτώνει τον πληθωρισμό. Περισσότερα για την επερχόμενη ύφεση εδώ.

    🏆 Μια νίκη για την κοινότητα 🏆

    Τον περασμένο μήνα είχαμε την είδηση ότι δύο άτομα σε δύο crypto εταιρείες είχαν συλληφθεί με την κατηγορία του insider trading. Πρόκειται για τους Nate Chastain της Opensea και Ishan Wahi της Coinbase.

    Αυτό που ίσως είναι το πιο ενδιαφέρον και στις δύο αυτές περιπτώσεις είναι ότι οι εσωτερικοί συνεργάτες συνετρίβησαν χάρη σε δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες που είναι ίσως μοναδικοί στον χώρο των crypto.

    Πρώτον, υπάρχει το γεγονός ότι όλες οι συναλλαγές τους ήταν ανοιχτές για δημόσιο έλεγχο. Επειδή τα NFTs και τα tokens διαπραγματεύονται σε ανοιχτά blockchain, αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε με ένα block explorer μπορεί εύκολα να παρακολουθεί ποια πορτοφόλια αγοράζουν τι και σε ποιες χρονικές στιγμές. Επιπλέον, δεδομένου ότι αυτό είναι αμετάβλητο, σημαίνει επίσης ότι αυτό το αρχείο συναλλαγών θα είναι δημόσιο για πάντα. Δεν υπάρχει τρόπος να καταστραφούν τα αποδεικτικά στοιχεία.

    Στην περίπτωση του Nate Chastain, ένας χρήστης του Twitter παρατήρησε ότι ένα πορτοφόλι (στο οποίο μπορούσε να εντοπιστεί στο NFT του) αγόραζε συγκεκριμένα NFTs πριν αυτά εμφανιστούν στην αρχική σελίδα. Στην περίπτωση του Ishan, ο Cobie (ένας γνωστός OG του Twitter για τα crypto) μοιράστηκε λεπτομέρειες για πορτοφόλια που έκαναν trade tokens που ήταν έτοιμα για να μπουν στο Coinbase.

    Αυτό στη συνέχεια συνδέεται με τον δεύτερο πιο σημαντικό παράγοντα που βοήθησε στην καταστολή αυτών των κακοποιών και αυτός είναι το γεγονός ότι η κοινότητα των crypto είναι (σε γενικές γραμμές) ενεργά αντίθετη σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες. Σε αντίθεση με ό,τι πολλοί άνθρωποι στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης θα ήθελαν να σας κάνουν να πιστέψετε, δεν είμαστε υπέρ μιας άνομης άγριας δύσης όπου οι άνθρωποι με εμπιστευτικές πληροφορίες εκμεταλλεύονται όσους δεν τις έχουν.

    Θα ήθελα πολύ να δω το ίδιο επίπεδο θέσπισης προτύπων για τα άτομα αυτά στο Κογκρέσο που, κάποιοι θα έλεγαν, είναι οι απόλυτοι γνώστες. Το τρελό είναι ότι όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με το insider trading της Fed πέρυσι, τελικά εφάρμοσαν πολιτικές κατά των αξιωματούχων της Fed που κατείχαν ή διαπραγματεύονταν μετοχές. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη πολιτικές κατά των μελών του Κογκρέσου που να διαπραγματεύονται ή να κατέχουν μετοχές (παρά τα πολυάριθμα σκάνδαλα).

    Αναρωτιέμαι γιατί;

    Πέρα από αυτό, χαίρομαι που ο χώρος των crypto τηρεί υψηλότερα πρότυπα από εκείνα του Κογκρέσου. Και, με όλο και περισσότερα ηθικά μάτια στο blockchain, αυτό σημαίνει ότι λιγότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να θέλουν να εμπλακούν σε παρόμοιες τακτικές στο μέλλον.


    Πηγές : (Το άρθρο είναι μεταφρασμένο από το newsletter του επίσημου site του Coin Bureau)


    💠 Disclaimer – Αποποίηση Ευθύνης 💠 

    Οι ιδέες και οι απόψεις που αναφέρονται εδώ, έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι προσωπικές μου απόψεις, και πληροφορίες που βρίσκονται ελεύθερα στο διαδίκτυο σε καμία περίπτωση δεν είναι ή πρέπει να θεωρηθούν ως επενδυτικές συμβουλές. Πριν πράξετε για το οτιδήποτε κάντε τη δική σας έρευνα.

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Hliasar
    Hliasar
    Είμαι στο χώρο των κρυπτονομισμάτων από το 2020. Από την αρχή αυτός ο χώρος με εξέπληξε και ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω. Κάθε μέρα μου αρέσει να μαθαίνω κάτι καινούργιο και αν μπορώ να το μοιράζομαι με άλλους ανθρώπους. Η γνώση είναι το παν!!

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα