Μπορούν τα Crypto να αντικαταστήσουν τα Loyalty Points;

    Ένας αυξανόμενος αριθμός προγραμμάτων ανταμοιβής προσφέρει Crypto αντί για τυπικούς πόντους ανταμοιβής. Σας ταιριάζει μια πιστωτική κάρτα που σας επιτρέπει να κερδίζετε κρυπτονομίσματα; Ρίχνουμε μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των νέων επιλογών.

    Οι κόσμοι των Crypto και των Loyalty Points (πόντοι επιβράβευσης) συγχωνεύονται με ταχείς ρυθμούς, με τα άτομα να υιοθετούν ανταμοιβές πιστωτικών καρτών με τη μορφή Bitcoin (BTC), Etherium (ETH), Stablecoins και άλλων Crypto αντί για αεροπορικά μίλια ή πόντους ξενοδοχείων.

    Μόνο το 2021, μεγάλα crypto ανταλλακτήρια όπως είναι το BlockFi και το Gemini ανακοίνωσαν ότι θα λανσάρουν πιστωτικές κάρτες που θα προσφέρουν ανταμοιβές σε Bitcoin. Άλλες μεγάλες εταιρίες μπαίνουν επίσης στον κόσμο των ανταμοιβών με κρυπτονομίσματα. Η Shake Shack (SHAK) προσφέρει τώρα ανταμοιβές σε Bitcoin για όσους χρησιμοποιούν το Cash App για να αγοράσουν φαγητό.

    Ακόμη και οι αεροπορικές εταιρείες πειραματίζονται με τα crypto ως ανταμοιβή επιβράβευσης. Όταν ξεκινήσει η Northern Pacific Airlines, ο αερομεταφορέας θα ανταμείβει τους τακτικούς επιβάτες με το flyCoin token.

    Με όλο το θόρυβο γύρω από το μέλλον των κρυπτονομισμάτων, θα αντικαταστήσουν τελικά τους πόντους επιβράβευσης; Το πιο σημαντικό, προσφέρουν οι ανταμοιβές κρυπτονομισμάτων περισσότερες πιθανές ανταμοιβές από τα αεροπορικά μίλια ή τους πόντους ενός ξενοδοχείου; Εξαρτάται από την οικονομική σας προοπτική και από το είδος της απόδοσης που εκτιμάτε περισσότερο.

    Τι είναι τα Loyalty Points;

    Με πιο απλά λόγια, τα Loyalty Points είναι ένα είδος προγράμματος που παρέχει κίνητρο και χρησιμοποιείται από τις επιχειρήσεις για να ενθαρρύνουν τους πελάτες να συνεχίσουν να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε αυτές. Όσο περισσότερο ξοδεύετε αποκλειστικά σε ένα brand, τόσο περισσότερους πόντους μπορείτε να κερδίσετε μέσω των Loyalty Points, οι οποίοι μπορούν να ανταλλαχθούν με αντικείμενα, αναβαθμισμένες υπηρεσίες και άλλα.

    Ένα από τα πρώτα παραδείγματα ενός προγράμματος Loyalty Points ήταν το πρόγραμμα S&H Green Stamp, το οποίο ξεκίνησε το 1896 από την Sperry & Hutchinson. Όταν ψώνιζαν από τους συμμετέχοντες λιανοπωλητές (συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ, των βενζινάδικων και των πολυκαταστημάτων), οι πελάτες κέρδιζαν πράσινα γραμματόσημα. Με τη σειρά τους, οι συλλέκτες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα γραμματόσημα για εμπορεύματα από τα καταστήματα Green Stamp ή τον κατάλογο ταχυδρομικών παραγγελιών.

    Εικόνα από commbox

    Το πρώτο παράδειγμα προγράμματος Loyalty Points με βάση τα ταξίδια ξεκίνησε από την Texas International Airlines. Καθώς οι επιβάτες αγόραζαν εισιτήρια και ταξίδευαν με τον αερομεταφορέα, τους πιστωνόταν ο πραγματικός αριθμός των μιλίων που πετούσαν μεταξύ των σημείων, τα οποία μπορούσαν να τα ανταλλάξουν με δωρεάν πτήσεις στο μέλλον.

    Μέχρι το 1991, οι εκδότες πιστωτικών καρτών άρχισαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβραβεύσεων. Εκείνη τη χρονιά, η American Express (AXP) εγκαινίασε το πρόγραμμα Membership Miles, προσφέροντας στους κατόχους καρτών την ευκαιρία να κερδίζουν ευέλικτα μίλια τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ταξίδια σε διάφορες αεροπορικές εταιρείες. Δέκα χρόνια αργότερα, το πρόγραμμα αυτό παραμένει το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιβράβευσης κάρτας στον κόσμο.

    Τα κορυφαία Crypto Loyalty Rewards

    Υπάρχουν διάφορα προγράμματα που προσφέρουν ανταμοιβές σε κρυπτονομίσματα για τους πελάτες τους. Ενώ ορισμένα απαιτούν να ξοδέψετε χρησιμοποιώντας μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, άλλα σας επιτρέπουν να κερδίσετε νομίσματα μόνο για την προβολή σύντομων εκπαιδευτικών ενοτήτων στο διαδίκτυο.

    Πρόγραμμα Ανταμοιβών σε cryptoΜέσο για να κερδίσετε ανταμοιβές σε crypto;Στοιχεία για τις ανταμοιβέςΠαραπάνω πληροφορίες
    BlockFiΚάρτα1.5% πίσω σε Bitcoin σε κάθε αγορά, 2% πίσω για κάθε δολάριο αν ξοδεύετε ετησίως πάνω από 50,000$Learn more
    Coinbase Learn and EarnΕκπαιδευτικά προγράμματαΑνάλογα το μάθημαLearn more
    CoinbaseΚάρτα (Διαθέσιμη μόνο σε μέλη που έχουν εγγραφεί στην waitlist)1% πίσω σε Bitcoin, ή 4% πίσω σε stellar lumensLearn more
    Crypto.comΚάρτα1%-8% πίσω σε Cronos, ανάλογα το ποσό που έχει γίνει stakedLearn more
    FoldΚάρταΑνάλογα το πλάνοLearn more
    GeminiΚάρτα (Διαθέσιμη μόνο σε μέλη που έχουν εγγραφεί στην waitlist)Μέχρι 3% σε ένα κρυπτονόμισμα της επιλογής σουLearn more
    UpgradeΚάρτα1.5% πίσω σε Bitcoin όταν πληρώνεις τον λογαριασμόLearn more
    VenmoΚάρταΜέχρι 3% πίσω σε bitcoin, ether, litecoin, ή bitcoin cashLearn more

    Πλεονεκτήματα των Crypto από των Loyalty Points

    Παρόλο που οι πόντοι επιβράβευσης έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τα Crypto, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο πράγμα. Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ κρυπτονομισμάτων και Loyalty Points είναι το centralization. Επειδή τα Crypto και τα Crypto Wallets είναι αποκεντρωμένα, η αξία των εν λόγω tokens μπορεί να αυξομειώνεται ανάλογα με τη ζήτηση στην αγορά. Οι πόντοι επιβράβευσης θα έχουν σχεδόν πάντα μια σταθερή αξία που καθορίζεται από το πρόγραμμα, η οποία μπορεί να αλλάξει όχι με βάση τη δραστηριότητα της κοινότητας, αλλά με βάση το τι είναι πιο κερδοφόρο για την εταιρεία.

    Επιπλέον, η αποκέντρωση σημαίνει ότι οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα είναι πιο ανώνυμες από εκείνες στα προγράμματα επιβράβευσης. Παρόλο που η διεύθυνση του πορτοφολιού σας καταγράφεται στο blockchain, χρειάζεται πολλή έρευνα για να συνδεθεί ένα άτομο με ένα πορτοφόλι.

    Εικόνα από Crypto.com

    Με τους πόντους επιβράβευσης, το πρόγραμμα ή το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα γνωρίζει όχι μόνο το όνομα και τη διεύθυνσή σας, αλλά και τις καταναλωτικές σας συνήθειες, τα μοτίβα εξαργύρωσης και άλλες μοναδικές πληροφορίες για τους καταναλωτές, γεγονός που τους επιτρέπει να διαφημίζονται με βάση τα γούστα σας – ή να πωλούν τα δεδομένα σας σε άλλα μέρη.

    Τέλος, ενώ μπορούμε να παρακολουθούμε συνεχώς την αξία των κρυπτονομισμάτων, οι πόντοι επιβράβευσης συχνά δεν έχουν χρηματική αξία. Ένας χρήστης προγράμματος επιβράβευσης δεν μπορεί να πάει στο πρόγραμμα επιβράβευσης και να ζητήσει να εξαργυρώσει πόντους σε δολάρια, ευρώ ή άλλα παραδοσιακά νομίσματα. Αντιθέτως, μόλις δαπανηθούν τα χρήματα και αποκτηθούν οι πόντοι, αυτοί κλειδώνονται στο συγκεκριμένο σύστημα επιβράβευσης. Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους πόντους, κυριολεκτικά δεν έχουν καμία αξία.

    Είναι τα Crypto πιο χρήσιμα από τα Loyalty Points;

    Παρόλο που τα προγράμματα επιβράβευσης δεν αποτελούν σήμερα κρυπτονόμισμα, η στάση των πελατών απέναντι στη συλλογή tokens και την τοποθέτηση της ιδέας της επιβράβευσης στo blockchain αλλάζει. Μια μελέτη της Deloitte διαπίστωσε ότι η υιοθέτηση του Blockchain στα προγράμματα επιβράβευσης θα τα καταστήσει φιλικά προς τους πελάτες, μειώνοντας το κόστος, καθιστώντας την απόκτηση και τη χρήση πόντων μια εμπειρία σχεδόν σε πραγματικό χρόνο σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

    Επιπλέον, η μελέτη “Bakkt Loyalty and Rewards 2022 Outlook” διαπίστωσε ότι το 72% των μελών των προγραμμάτων επιβράβευσης αγόρασαν κρυπτονόμισματα τουλάχιστον μία φορά τους τελευταίους έξι μήνες και πάνω από τους μισούς δήλωσαν ότι κατανοούν την αξία του να κερδίζουν ανταμοιβές βασισμένες σε κρυπτονόμισμα παράλληλα με τους πόντους επιβράβευσης.

    Στο τέλος της ημέρας, τα πιο πολύτιμα ψηφιακά νομίσματα που μπορεί να κερδίσει κάποιος, του επιτρέπουν να χτίσει αξία με την πάροδο του χρόνου. Πριν επενδύσετε χρόνο και χρήματα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ανταμοιβών, σταθμίστε τα ακόλουθα σενάρια για να δείτε αν αξίζει για εσάς:

    Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα Crypto ή τα Loyalty Points για να αποκτήσω αξία με την πάροδο του χρόνου;

    Πολλοί άνθρωποι συλλέγουν πόντους επιβράβευσης με κάποιο στόχο στο μυαλό τους, όπως δωρεάν ταξίδια ή ανταμοιβές για επιστροφή μετρητών. Ωστόσο, αυτοί οι πόντοι είναι καλοί μόνο αν μπορούν να ανταλλαγούν εγκαίρως χωρίς να χρειαστεί να πληρώνουν επιτόκια πιστωτικών καρτών ή ετήσια τέλη. Πριν συλλέξετε πόντους επιβράβευσης, βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε πώς να τους χρησιμοποιείτε και πότε έχετε την καλύτερη δυνατή αξία από αυτούς. Συγκριτικά, οι ανταμοιβές κρυπτονομισμάτων δεν έχουν ημερομηνία λήξης, μπορούν να ανταλλάσσονται με fiat ή άλλα tokens ανά πάσα στιγμή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές με ορισμένους λιανοπωλητές.

    Επιπλέον, οι ανταμοιβές κρυπτονομισμάτων μπορούν να στοιβάζονται παράλληλα με τα παραδοσιακά προγράμματα: Εάν πληρώνετε για τα αεροπορικά σας εισιτήρια με μια πιστωτική κάρτα ανταμοιβής κρυπτονομισμάτων, θα μπορούσατε να κερδίσετε κρυπτονομίσματα μαζί με τους πόντους επιβράβευσης. Εάν εκτιμάτε την απλότητα με μεγάλη προοπτική, οι ανταμοιβές κρυπτονομισμάτων μπορεί να προσφέρουν καλύτερη αξία.

    Καταλαβαίνω το ποσοστό απόδοσης από τις ανταμοιβές Crypto ή των Loyalty Points ;

    Επειδή μια πιστωτική κάρτα υπόσχεται 70.000 μίλια, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ταξιδέψετε 70.000 μίλια με την εν λόγω αεροπορική εταιρεία. Αντίθετα, η απόδοση των πόντων ανταμοιβής βασίζεται στο πώς και πότε τους χρησιμοποιείτε. Η χρήση 25.000 μιλίων για μια πτήση 500 δολαρίων προσφέρει καλύτερη απόδοση από τη χρήση τους για μια πτήση 200 δολαρίων.

    Το ποσοστό απόδοσης ενός κρυπτονομίσματος βασίζεται σε πολλαπλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων την τιμή της αγοράς, τις περιπτώσεις χρήσης και των κοινοτήτων που οδηγούν την αξία πίσω από το token. Εάν κερδίζετε ανταμοιβές σε Bitcoin όταν η αξία είναι χαμηλή, μπορεί να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου – παρόμοια με μια επένδυση. Αν προτιμάτε να παρακολουθείτε τις ανταμοιβές σας όπως μια μετοχή αντί για ένα περιουσιακό στοιχείο που αποσβένεται, οι ανταμοιβές κρυπτονομισμάτων θα μπορούσαν να είναι μια πιο έξυπνη επιλογή.

    Πρέπει να χρησιμοποιήσω τα Crypto ή τους πόντους επιβράβευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα;

    Η εύρεση αξίας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επιβράβευσης απαιτεί πειθαρχία και σαφή κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι δαπάνες σας θα μετατραπούν σε απτές ανταμοιβές. Στα παραδοσιακά προγράμματα ανταμοιβής, μπορεί να χρειαστεί να κατανέμετε προσεκτικά τις δαπάνες σας σε πολλές πιστωτικές κάρτες για να συγκεντρώσετε αρκετούς πόντους για μια ανταμοιβή ή να ξοδεύετε περισσότερα από όσα σας βολεύουν για να διατηρήσετε μια καλή θέση στο πρόγραμμα.

    Από την πλευρά των κρυπτονομισμάτων, το να κερδίζετε και να συγκεντρώνετε κρυπτονομίσματα σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν την τιμή τους, ενώ η αξία των πόντων επιβράβευσης παραμένει τελικά η ίδια μέχρι να φτάσουν στη λήξη τους. Φυσικά, αυτό λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις, και όπως η αξία μπορεί να αυξηθεί, έτσι μπορεί και να πέσει.


    Πηγή : coindesk


    💠 Disclaimer – Αποποίηση Ευθύνης 💠 

    Οι ιδέες και οι απόψεις που αναφέρονται εδώ, έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι προσωπικές μου απόψεις, και πληροφορίες που βρίσκονται ελεύθερα στο διαδίκτυο σε καμία περίπτωση δεν είναι ή πρέπει να θεωρηθούν ως επενδυτικές συμβουλές. Πριν πράξετε για το οτιδήποτε κάντε τη δική σας έρευνα.

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Hliasar
    Hliasar
    Είμαι στο χώρο των κρυπτονομισμάτων από το 2020. Από την αρχή αυτός ο χώρος με εξέπληξε και ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω. Κάθε μέρα μου αρέσει να μαθαίνω κάτι καινούργιο και αν μπορώ να το μοιράζομαι με άλλους ανθρώπους. Η γνώση είναι το παν!!

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα