Το Bitcoin επαναλαμβάνει ένα σπάνιο σήμα στο εβδομαδιαίο διάγραμμα του

    Το Bitcoin (BTC) αντιμετωπίζει ένα σπάνιο φαινόμενο στο διάγραμμα του που ιστορικά είχε ως αποτέλεσμα μειώσεις τιμών 50%, σύμφωνα με νέα δεδομένα.

    Σε ένα tweet στις 25 Απριλίου, ο δημοφιλής λογαριασμός στο Twitter, Nunya Bizniz, σημείωσε ένα νέο προειδοποιητικό σημάδι από δύο βασικούς κινητούς μέσους όρους του BTC/USD.

    Αναλυτής: Το Bitcoin θα μπορούσε να χρειαστεί 6 μήνες για να επανέλθει από την πτώση

    Μόνο για τρίτη φορά στην ιστορία του, οι κινητοί μέσοι όροι των 20 και 50 εβδομάδων (WMA) του Bitcoin άρχισαν και οι δύο να πέφτουν προς τα κάτω.

    Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο με μια ματιά, το αποτέλεσμα των δύο πρώτων γεγονότων – στα τέλη του 2014 και στα τέλη του 2018 – ήταν ότι το BTC/USD έχασε πάνω από 50%.

    Και τα δύο γεγονότα ήρθαν σε παρόμοια σημεία στους τετραετείς halving κύκλους του Bitcoin και ενώ αυτήν την φορά ήρθε ελαφρώς πιο αργά, έχει περάσει σχεδόν ο ίδιος καιρός από την πτώση του 2018 που έφτασε στα 3.100$.

    «Νομίζω ότι αυτό το διάγραμμα κάνει κάποιους έγκυρους παραλληλισμούς», σχολίασε τα ευρήματα αυτά ο μακροχρόνιος σχολιαστής και επενδυτής Tuur Demeester.

    If bitcoin could not capitulate this time and hold above $35k, it would be an incredibly bullish sign. My base case scenario however, given how weak global markets look, is a downwards slide and 3-6 months of price recovery.

    Εάν το bitcoin δεν κάνει capitulate αυτή τη φορά και να κρατήθει πάνω από τις 35.000$, θα ήταν ένα απίστευτα ανοδικό σημάδι. Ωστόσο, το βασικό μου σενάριο, δεδομένου του πόσο αδύναμες φαίνονται οι παγκόσμιες αγορές, είναι μια πτωτική διολίσθηση και έπειτα 3-6 μήνες ανάκαμψης των τιμών.

    Στα μέσα Μαρτίου, το 20-WMA πέρασε κάτω από το 50-WMA, σύμφωνα με στοιχεία από το TradingView, σε αυτό που είναι κοινώς γνωστό ως «death cross». Παρά το όνομά του, το φαινόμενο δεν είχε πάντα σημαντικές απώλειες.

    Η ισχύς του δολαρίου πυροδοτεί αυξανόμενες ανησυχίες

    Η ισχύς του δολαρίου των Ηνωμένων Πολιτειών ενόψει των ελιγμών κατά του πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας είναι επίσης στο επίκεντρο ως προειδοποιητικό σημάδι για όσους προβλέπουν ένα σοκ μετά από δύο χρόνια εκτύπωσης χρημάτων.

    «Το DXY πλησιάζει στα υψηλά πολλών δεκαετιών», συνέχισε ο αναλυτής Dylan LeClair σε ένα νέο νήμα στο Twitter σχετικά με το θέμα στις 24 Απριλίου.

    Για τον LeClair, είναι σε μεγάλο βαθμό μια περίπτωση βραχυπρόθεσμου πόνου και μακροπρόθεσμου κέρδους για τους κατόχους των BTC. Η ανάκαμψη θα έρθει μέσω ενός «pivot» της Fed, η οποία δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσει τη νομισματική σύσφιξη που καταστρέφει τον πληθωρισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    «Η Fed θα αναγκαστεί τελικά να επιστρέψει στη χαλάρωση, καθώς μια βαθιά παγκόσμια ύφεση θα ακολουθήσει οποιαδήποτε διαρκή περίοδο νομισματικής σύσφιξης», προέβλεψε.


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα