Έρχεται «μεγάλη κίνηση» στο Bitcoin; Ίσως παραμείνει σταθερό, όπως υπαινίσσεται ένας αναλυτής

    Οι Bitcoin traders είναι απελπισμένοι για νέες διακυμάνσεις της τιμής του Bitcoin, αλλά οι απόψεις διίστανται για το πότε αυτές θα έρθουν.

    Το BTC/USD βλέπει αυτήν τη στιγμή μερικές από τις λιγότερο ασταθείς συνθήκες στην ιστορία του, όπως δείχνουν οι μετρήσεις.

    Η αστάθεια δεν είναι εγγυημένη

    Από την κρίση του FTX, η τιμή του Bitcoin έχει εγκατασταθεί σε ένα ιστορικά στενό εύρος που αρνείται να υποχωρήσει.

    Παρά τις μακροοικονομικές αλλαγές, το ετήσιο κλείσιμο και άλλα γεγονότα, η δράση της τιμής του BTC έχει κολλήσει σταθερά σε μια ζώνη που επικεντρώνεται στα 17.000$.

    Αυτή είναι η λιγότερο ασταθής περίοδος στην ιστορία του δείκτη ιστορικής μεταβλητότητας του Bitcoin (BVOL) και άλλα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι μια τέτοια πλάγια συμπεριφορά είναι εξαιρετικά σπάνια.

    Δύο μήνες μετά το FTX, οι traders και οι αναλυτές συζητούν έντονα πότε θα έρθει το ξέσπασμα για το BTC/USD — και προς ποια κατεύθυνση θα πάει.

    «Μια μεγάλη κίνηση ετοιμάζεται για το Bitcoin», δήλωσε ο Charles Edwards, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Capriole Investments, στις 5 Ιανουαρίου:

    Το Bitcoin διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή σε μια σημαντικά χαμηλή αστάθεια. Γενικά, όταν το Bitcoin ξεσπά από μια εξαιρετικά χαμηλή μεταβλητότητα, η τάση που ακολουθεί τείνει να διαρκέσει. Μην “πολεμήσετε” την τάση στην επόμενη σημαντική κίνηση.

    Ένα συνοδευτικό διάγραμμα έδειξε την τυπική απόκλιση 30 ημερών της αστάθειας του Bitcoin, η οποία είναι τώρα σε χαμηλά επίπεδα που παρατηρήθηκαν μόνο λίγες φορές τα τελευταία πέντε χρόνια.

    Εξίσου πεπεισμένος ότι το status quo θα σπάσει είναι ο οικοδεσπότης του podcast του Wolf of All Streets, Scott Melker, ο οποίος αυτή την εβδομάδα επισήμανε αυτό που περιέγραψε ως τα «πιο σφιχτά» Bollinger Bands που είχε δει ποτέ στο ημερήσιο διάγραμμα του Bitcoin.

    Τα Bollinger Bands είναι ένας κλασικός δείκτης μεταβλητότητας που υπάρχει από τη δεκαετία του 1980. Χρησιμοποιούν την τυπική απόκλιση για να προσδιορίσουν τα ανώτερα και κατώτερα όρια της δράσης της τιμής εντός μιας καθορισμένης περιόδου. Προκύπτουν περιπτώσεις πολλαπλών χρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας αξιολόγησης και σύγκρισης μιας ασταθούς ή μη ασταθούς δράσης της τιμής, καθώς και των σχετικών σημείων εισόδου και εξόδου.

    Δείτε Περισσότερα: Τι είναι τα Bollinger Bands (BB);

    Επί του παρόντος, οι δύο ζώνες «συμπιέζονται» γύρω από τον κεντρικό κινητό μέσο όρο του BTC/USD, όπως δείχνουν τα δεδομένα του διαγράμματος, που οδηγεί σε υποθέσεις ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να επέλθει η αστάθεια.

    Για τον δημιουργό John Bollinger, ωστόσο, η διάρκεια της συμπίεσης δεν είναι απαραίτητα σχετική με το χρονοδιάγραμμα ή την ισχύ της μελλοντικής αστάθειας.

    «Από την εμπειρία μου, οι παρατεταμένες συμπιέσεις είναι σπάνια πολύτιμα σήματα. Προτιμώ το Squeeze and Go!» απάντησε στον Melker.

    Η ελλιπής άνοδος του Bitcoin

    Όπως ανέφερε η Cointelegraph, εν τω μεταξύ, δεν υπάρχει έλλειψη πτωτικών προβλέψεων για την τιμή του Bitcoin αρχίζοντας από τους πρώτους μήνες του 2023.

    Διάφορα γεγονότα έχουν προειδοποιήσει τους κατόχους για το τι μπορεί να επακολουθήσει, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης στα $10.000 ή ακόμη χαμηλότερα το πρώτο τρίμηνο.

    Οι ελπίδες για ανοδική πορεία είναι συγκριτικά λίγες καθώς οι αναλυτές προσπαθούν να δουν τι θα συμβεί με τη μακροοικονομική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και την επιρροή της στα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα