Το Solana έκανε επανεκκίνηση στο δίκτυο του το οποίο ήταν εκτός λειτουργίας

    Οι προγραμματιστές στο Solana αποφάσισαν να κάνουν επανεκκίνηση στο δίκτυο αφού ήταν εκτός λειτουργίας για πάνω από 7 ώρες.

    Οι χειριστές των κόμβων του Solana συντονίσαν την “επανεκκίνηση” του blockchain την Τρίτη το βράδυ, σε μια προσπάθεια να επαναφέρουν το πεσμένο δίκτυο και την λειτουργία του.

    “Η κοινότητα των επικυρωτών ψήφισε να συντονίσει την επανεκκίνηση του δικτύου” και ετοιμάζει μια “νέα κυκλοφορία” που θα διορθώσει το παγωμένο/πεσμένο blockchain, σύμφωνα με ένα απογευματινό tweet από το Solana Foundation.

    Στο Discord του Solana, οι προγραμματιστές μοίρασαν τις οδηγίες επανεκκίνησης στις 12:21 π.μ. ώρα Ελλάδας.

    Η διακοπή της λειτουργίας του δικτύου ξεκίνησε νωρίς την Τρίτη, αφού η «εξαντλήθηκαν οι πόροι» στο δίκτυο και κατά συνέπεια σταμάτησε η επικύρωση στο blockchain για ώρες. Η δραστηριότητα στο blockchain πάγωσε όλο το οικοσύστημα του Solana αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιέχει trading projects, staking projects και projects δανεισμού.

    Η διακοπή της Τρίτης ήρθε εν μέσω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για το Solana, ένα δίκτυο που επιδιώκει να προσελκύσει τη χρήση της Wall Street, το token του οποίου (το SOL δηλαδή) έχει πάρει φωτιά από τα τέλη Αυγούστου και έχει μεγάλη άνοδο. Οι επενδυτές συρρέουν στο Solana – όπως αναφέραμε και νωρίτερα μέσα στην ημέρα – ως μια πλατφόρμα χαμηλού κόστους για τo Decentralized Finance (DeFi, το τι είναι DeFi μπορείτε να το δείτε εδώ).

    Η διαταραχή προκλήθηκε από λόγω bot trading στο token offering (ένα είδος fundraising) του Grape Protocol, δήλωσε ο ιδρυτής Anatoly Yakovenko στο Twitter.


    Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες που το δίκτυο του Solana είχε «αστάθεια», σύμφωνα με μια ερευνητική σημείωση του Messari που αναθεωρήθηκε από την CoinDesk.

    Σύμφωνα με το Solana: «Το δίκτυο του Solana αντιμετώπισε μια μεγάλη αύξηση του φορτίου των συναλλαγών που έφτασε τα 400.000 TPS (συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο). Αυτές οι συναλλαγές κατέκλυσαν την ουρά επεξεργασίας συναλλαγών και η έλλειψη της προτεραιότητας στα μηνύματα κρίσιμης σημασίας για το δίκτυο προκάλεσε στο δίκτυο να ξεκινήσει το forking. Το forking πυροδότησε μεγάλη κατανάλωση μνήμης και πολλούς κόμβους τους έθεσε εκτός σύνδεσης. Οι μηχανικοί προσπάθησαν και απέτυχαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να σταθεροποιήσουν το δίκτυο.»

    Δεν είναι ανήκουστο για τα δίκτυα blockchain να αντιμετωπίζουν διακοπές στις υπηρεσίες τους. Το κεντρικό δίκτυο του Solana βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία beta και έχει ξανά υποστεί διακοπές με την τελευταία να ήταν τον Δεκέμβριο, είπε μια άλλη πηγή. Αντίστοιχο πρόβλημα που υπήρξε την περασμένη εβδομάδα σχετίζεται επίσης με το γεγονός ότι εξαντλήθηκαν οι πόροι.

    Μια πηγή που κτίζει ένα από τα δημοφιλή πρωτόκολλα DeFi στο Solana που είχε προβλήματα λόγω της διακοπής είπε «είναι καλό για τους ανθρώπους να καταλαβαίνουν ότι το δίκτυο του Solana είναι ακόμα σε beta», συνέχισε επίσης λέγοντας «Έχω πίστη στους βασικούς συντελεστές και επικυρωτές του Solana για την άμεση επίλυση αυτού του ζητήματος».

    Οι μηχανικοί έσπευσαν να ετοιμάσουν ένα patch (ενημέρωση-διόρθωση) για τους χειριστές των κόμβων του Solana, ανέφεραν πολλές πηγές. Μόλις είναι έτοιμο και το χρησιμοποιούν το 66% των επικυρωτών (μια πλειοψηφία στο δίκτυο δηλαδή), τότε το Solana αναμένεται να επιστρέψει online.

    Μέχρι τότε, το οικοσύστημα με συνολική αξία πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια κλειδωμένα (TVL) βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Η δραστηριότητα μέχρι τότε παραμένει παγωμένη στο slot #96538485. Μπορείτε να δείτε το τρέχον slot εδώ.

    Δεν είναι σαφές τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η διακοπή αυτή για το Σολάνα. Μια πηγή από την κοινότητα των προγραμματιστών επεσήμανε ότι ορισμένα projects έχουν λειτουργίες ευαίσθητες όσον αφορά τον χρόνο, όπως liquidations και IDOs. Όσο πιο πολύ παραμένει το δίκτυο εκτός λειτουργίας, τόσο πιο πολλά προβλήματα ίσως αντιμετωπίσουν αυτά τα projects.


    Πηγή: Coindesk

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα