Εβδομαδιαία ανάλυση της Crypto αγοράς

    Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την κατάσταση της αγοράς των Crypto αυτή τη στιγμή. Επίσης, δεν μπορούμε να πούμε πόσο μακρά ή πόσο βαθιά είναι αυτό το bear market.

    Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την κατάσταση της αγοράς των Crypto αυτή τη στιγμή. Επίσης, δεν μπορούμε να πούμε πόσο μακρύ ή πόσο χαμηλό θα είναι αυτό το bear market.

    Αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε, ωστόσο, είναι το πώς ξοδεύουμε τον χρόνο μας. Οι πτωτικές αγορές είναι η ιδανική ευκαιρία να αφιερώσουμε χρόνο για να τελειοποιήσουμε την στρατηγική μας. Να κάνουμε τη σε βάθος έρευνα που απαιτείται για να βρούμε τα projects που πραγματικά έχουν τις καλύτερες πιθανότητες στο επομένο Bull Market.

    Όπως έχω πει πολλές φορές, τα projects που θα αποφέρουν μεγάλα κέρδη στο επόμενο bull market, θα βρεθούν σε αυτό το bear market.

    Σκέψεις πάνω στη αγορά

    Και αυτό είναι, φίλοι μου. Η πρώτη πράσινη εβδομάδα για το BTC από τον Μάρτιο! Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για την πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος. Εξάλλου, ο μόνος λόγος που οι αγορές ανέβηκαν ήταν επειδή οι επενδυτές απέκτησαν μεγαλύτερη βεβαιότητα γύρω από τα σχέδια της Fed για την αύξηση των επιτοκίων. Ακόμη και αν τα σχέδιά τους θα είναι κακά για τις αγορές, τουλάχιστον οι επενδυτές έχουν τη βεβαιότητά τους.

    Και όπως θα μπορούσατε να μαντέψετε, η Fed ευθύνεται επίσης έμμεσα για την πτώση των crypto που είδαμε την Παρασκευή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ήρθε η έκθεση για την απασχόληση τον Ιούνιο και ο αριθμός των προσλήψεων ήταν πολύ υψηλότερος από τον αναμενόμενο. Όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεό σχετικά με τους μακροοικονομικούς παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά των κρυπτονομισμάτων, οι πολλές θέσεις εργασίας σημαίνουν ότι η Fed πιθανότατα θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα επιτόκια.

    Όσον αφορά τους σχετικούς με τα crypto παράγοντες που κίνησαν την αγορά, ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό είναι το γεγονός ότι η Celsius φαίνεται να αποπληρώνει αργά αλλά σταθερά τα χρέη της. Ταυτόχρονα, βλέπουμε ότι πιθανότατα τις τελευταίες από τις εταιρείες με έκθεση στην Three Arrows Capital να έχουν ζημιά, και μία από αυτές φαίνεται να είναι η Blockchain.com.

    Δεν μπορώ να θυμηθώ πού, αλλά θυμάμαι ότι άκουσα ότι το bear market των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να τελειώσει όταν θα έχει ξεπλυθεί όλη η κακή μόχλευση. Αυτό είναι που βλέπω να συμβαίνει με το Celsius, το Blockchain.com, και ακόμη και το Voyager Digital (το οποίο κατέθεσε αίτηση πτώχευσης). Οι miners του Bitcoin θα τελειώσουν επίσης (ελπίζω) την πώληση των BTC και ETH τους για να εξοφλήσουν κάποια (ή όλα) τα χρέη τους.

    Προφανώς απέχουμε πολύ από το να δούμε ό,τι έχει απομείνει από αυτή τη μόχλευση να ξετυλίγεται, αλλά φαίνεται ότι τα χειρότερα μπορεί να έχουν περάσει. Είναι απλώς ατυχές το γεγονός ότι οι μακροοικονομικοί παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά των crypto δεν έχουν αλλάξει πολύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι ο πάτος δεν θα έχει φτάσει το νωρίτερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και για το οποίο πιστεύω ότι το bear market θα διαρκέσει τουλάχιστον για ένα ακόμη έτος.

    Elon Musk’s Twitter profile displayed on a computer screen and Twitter logo displayed on a phone screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on April 9, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)

    Σε κάθε περίπτωση, υπήρχαν δύο ειδικοί για τα crypto παράγοντες που προκάλεσαν τη βουτιά της αγοράς στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Ο πρώτος ήταν η είδηση ότι ο Elon προσπαθεί να εγκαταλείψει την πρόθεση του για την αγορά του Twitter. Αυτό είναι σημαντικό επειδή ο Elon προφανώς σχεδίαζε να εισαγάγει ένα σωρό χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα. Παραδόξως, το διοικητικό συμβούλιο του Twitter εξακολουθεί να θέλει να κλείσει τη συμφωνία.

    Ο δεύτερος παράγοντας που σχετίζεται με τα crypto ήταν η είδηση ότι η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Lael Brainard επιθυμεί να υπάρξει ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων το συντομότερο δυνατό. Όταν το συνδυάζετε αυτό με την είδηση ότι το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εργάζεται πάνω σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο για τη ρύθμιση των crypto, καταλήγετε σε μια συνταγή για κάποιες πωλήσεις πανικού (αν και τα περισσότερα αδύναμα χέρια έχουν φύγει προ πολλού).

    To καυτό θέμα των crypto: Social Media

    Δεν κάνω συχνά προβλέψεις για την αγορά των crypto, αλλά θα κάνω μία τώρα: μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, τα decentralized social media θα γίνουν το επόμενo καυτό θέμα. Το Lens Protocol της Aave και το Frequency parachain της Polkadot φαίνεται να είναι τα πρώτα που θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, και μπορώ σχεδόν να εγγυηθώ ότι δεν θα είναι τα τελευταία.

    Αν αναρωτιέστε γιατί είμαι τόσο σίγουρος, είναι για έναν απλό λόγο: τη λογοκρισία. Την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ υιοθέτησε τη λεγόμενη Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών, η οποία θα προβλέπει τον σχηματισμό διαφόρων “Υπουργείων Αλήθειας” (επιτροπές “ειδικών”) σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα τα επόμενα χρόνια. Φυσικά, αποστολή τους θα είναι η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, της ρητορικής μίσους κ.λπ.

    Κάποιοι από εσάς μπορεί επίσης να θυμάστε το “Συμβούλιο Αποπληροφόρησης και Διακυβέρνησης” (ή αλλιώς το κυριολεκτικό Υπουργείο Αλήθειας) που διακόπηκε πρόσφατα και είχε ανακοινωθεί λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του Twitter από τον Elon στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Καναδάς επεξεργάζεται επίσης το “Online Streaming Act” ή αλλιώς το νομοσχέδιο C-11, το οποίο θα προβλέπει ότι το περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα επιμελείται σε μεγάλο βαθμό από τους big tech.

    Αν αναρωτιέστε γιατί υπάρχει τέτοια ώθηση για διαδικτυακή λογοκρισία, είναι για έναν απλό λόγο: οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι. Υπάρχουν διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο, και παρόλο που αυτές έχουν περιοριστεί κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Σρι Λάνκα, αρχίζουν να εξαπλώνονται σε ανεπτυγμένες χώρες όπως η Ολλανδία, χωρίς σχεδόν καμία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης.

    Με τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αναστατώνονται δικαιολογημένα από την αύξηση του κόστους και την αμείλικτη κυβερνητική διαφθορά, οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία προσπαθούν απεγνωσμένα να στρέψουν την προσοχή μακριά από τους ίδιους. Αν και η αφήγηση φαίνεται να είναι ότι ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για τις αυξήσεις των τιμών, οι άνθρωποι δεν το πιστεύουν. Αυτό συμβαίνει επειδή η ελεύθερη ροή πληροφοριών καθιστά δυνατή τη γνώση ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κλαμπ και ότι δεν είσαι μέσα σε αυτό.

    Why do we need Decentralized Social Media Platforms? | by Rajat Dangi 🛠️ |  Hapramp Studio | Medium
    Πηγή : medium

    Οι άνθρωποι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τη δύναμη των διεθνών οργανισμών, όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, και πόση επιρροή έχουν στις εθνικές υποθέσεις κάθε χώρας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τύπο στο Bitcoin Miami που είπε ότι η αποστολή του ήταν να καταστρέψει το BIS.

    Με άλλα λόγια, τα άτομα και τα θεσμικά όργανα με την πραγματική εξουσία γίνονται γρήγορα οικεία ονόματα. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αποσπάσει κανείς την προσοχή του μέσου ανθρώπου από αυτές τις αλήθειες, οπότε υπάρχει μόνο μία λύση: λογοκρίνει τις πληροφορίες όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι άνθρωποι ήδη παρατηρούν τη λογοκρισία και θα την παρατηρήσουν ακόμη περισσότερο με όλους αυτούς τους τρελούς νόμους.

    Τώρα, θα πίστευε κανείς ότι οι άνθρωποι απλά θα μεταπηδούσαν στη χρήση εφαρμογών που διατηρούν περισσότερη ιδιωτικότητα, όπως το Telegram και το Signal. Το πρόβλημα εκεί είναι ότι αυτές οι εταιρείες είναι centralized και αυτό σημαίνει ότι μπορούν εύκολα να ρυθμιστούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η γερμανική κυβέρνηση κατέστειλε με επιτυχία το Telegram νωρίτερα φέτος και είμαι σίγουρος ότι και το Signal αποτελεί στόχο.

    Αυτό αφήνει μόνο μία επιλογή, και αυτή είναι οι αποκεντρωμένες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων που πραγματικά δεν θα μπορούν να λογοκριθούν ή να κλείσουν, όσο σκληρά και αν προσπαθούν οι κυβερνήσεις. Σημειώστε τα λόγια μου, οι άνθρωποι θα υιοθετήσουν αυτές τις πλατφόρμες από ανάγκη στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Τα decentralized storage crypto θα παίξουν πιθανότατα επίσης ρόλο.

    Τα Crypto δεν είναι το πρόβλημα

    Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν από τις πιο δύσκολες στην ιστορία της κοινότητας του crypto. Υπάρχουν πολλές ιστορίες ανθρώπων που έχασαν τις οικονομίες τους στο κραχ του Luna ή που τις έχουν κλειδώσει σε πλατφόρμες όπως το Celsius ή το Voyager.

    Αυτό που είναι ακόμη χειρότερο είναι ότι ο mainstream Τύπος και οι οπαδοί του το επισήμαναν ως την τέλεια δικαιολογία για το γιατί τα crypto είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Όταν διαβάζω σχόλια σε ειδησεογραφικά άρθρα, δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω την έντονη χαιρεκακία που υπάρχει απέναντι στην κοινότητα.

    Το πραγματικά απογοητευτικό σε αυτό είναι το γεγονός ότι δεν έχει καμία σχέση με το κρυπτονόμισμα ή την τεχνολογία που το στηρίζει. Είναι κυρίως οι ενέργειες centralized οντοτήτων που έχουν αναπτύξει έναν τεράστιο συστημικό κίνδυνο για τα crypto.

    Φαίνεται ότι κάθε μέρα που περνάει, λαμβάνουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσες ακριβώς εταιρείες ήταν εκτεθειμένες στην Three Arrows Capital. Σε αυτές περιλαμβάνονται εταιρείες όπως οι Voyager, BlockFi, Genesis Trading, Blockchain.com, Babel Finance, Deribit, Bitmex, Finblox, Defiance Capital – ο κατάλογος συνεχίζεται. Αυτή η εξάρτηση και η έκθεση δημιουργήθηκε από τις επιλογές των ανθρώπων, όχι λόγω θεμελιωδών σφαλμάτων του πρωτοκόλλου ή της τεχνολογίας.

    The failure of Terra, Celsius, 3AC and the importance of self-custody -  CryptoSaurus

    Αυτός ο συστημικός κίνδυνος υπάρχει ακριβώς λόγω της έλλειψης διαφάνειας που θα περιμέναμε από τις τράπεζες της Wall Street το 2008. Αυτό δημιουργεί περαιτέρω αβεβαιότητα γύρω από την έκθεση και ως εκ τούτου οδηγεί σε πανικό στην αγορά. Αυτό είναι το αντίθετο των blockchain και των ανοικτών, permissionless Defi.

    Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι έχουν δεσμεύσει τις αποταμιεύσεις τους στο Celsius ή στο Voyager, για παράδειγμα, είναι επειδή αυτές οι εταιρείες δεν διαχειρίστηκαν σωστά τον κίνδυνο των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού τους. Το γεγονός ότι τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία ήταν κρυπτονομίσματα, δεν σημαίνει ότι τα περιουσιακά στοιχεία είναι το πρόβλημα.

    Αυτό που είναι ακόμη χειρότερο είναι ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν καταβάλλουν προσπάθεια να διαχωρίσουν τα δύο. Για παράδειγμα, αυτό το άρθρο της WSJ μίλησε για την Celsius και την ονόμασε “το υπαρξιακό πρόβλημα των DeFi”.

    Ωστόσο, στην πραγματικότητα, ήταν τα πρωτόκολλα Defi που λειτουργούσαν όπως προβλεπόταν. Πλήρως εξασφαλισμένα και ανοιχτά για όλους. Οι αναλήψεις από τους χρήστες δεν ήταν στο χέρι ενός κεντρικού φύλακα, αλλά στην πλήρη διακριτική ευχέρεια των ίδιων των χρηστών.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πρωτόκολλα Defi δεν ήταν εκτεθειμένα στην 3AC. Απλώς το χειρίστηκαν καλύτερα από τους “διαχειριστές κινδύνου” στις εταιρείες Cefi. Για να παραθέσω τα λόγια του Arthur Hayes στο τελευταίο του άρθρο:

    “Αυτό που βολικά μένει αναπάντητο από μεγάλο μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι ότι τόσο οι κεντρικές όσο και οι αποκεντρωμένες εταιρείες / πλατφόρμες δανεισμού είχαν εκτεθεί στο 3AC και μόνο οι παίκτες σε μία από αυτές τις δύο αγορές έχουν πρόβλημα”.

    Έτσι, είναι τώρα πιο σημαντικό από ποτέ να διασφαλίσουμε ότι η αφήγηση δεν θα καπελωθεί από τις εξουσίες για να περιορίσουν όλες τις οικονομικές μας ελευθερίες. Πρέπει να υπερασπιστούμε το Defi.

    Τελικές σκέψεις

    Όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι οι τελευταίοι μήνες ήταν από τους πιο ευμετάβλητους στην ιστορία των crypto. Ωστόσο, αυτή η αστάθεια συνδιάζεται με πολλούς γεωπολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Μην ξεχνάτε ότι τα crypto, ακομά θεωρούνται high risk assets, όποτε σε μια δύσκολη συγκυρία είναι απο τα πρώτα assets που θα δούν μεγάλη διακύμανση των τιμών τους.


    Πηγή : Coin Bureau


    💠 Disclaimer – Αποποίηση Ευθύνης 💠 

    Οι ιδέες και οι απόψεις που αναφέρονται εδώ, έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι προσωπικές μου απόψεις, και πληροφορίες που βρίσκονται ελεύθερα στο διαδίκτυο σε καμία περίπτωση δεν είναι ή πρέπει να θεωρηθούν ως επενδυτικές συμβουλές. Πριν πράξετε για το οτιδήποτε κάντε τη δική σας έρευνα.

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Hliasar
    Hliasar
    Είμαι στο χώρο των κρυπτονομισμάτων από το 2020. Από την αρχή αυτός ο χώρος με εξέπληξε και ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω. Κάθε μέρα μου αρέσει να μαθαίνω κάτι καινούργιο και αν μπορώ να το μοιράζομαι με άλλους ανθρώπους. Η γνώση είναι το παν!!

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα