Ένας χρόνος GREEPTO

    Και κλείσαμε επίσημα έναν χρόνο λειτουργίας λοιπόν.

    Πέρυσι τέτοια μέρα έπαιρνε επιτέλους σάρκα και οστά η ιδέα μου, με την δημοσίευση του πρώτου άρθρου στο Greepto.

    Θυμάμαι πέρυσι το καλοκαίρι όσο έστηνα το Greepto από τεχνικής πλευράς αλλά και με μεταφράσεις ώστε να έχει κάποιο υλικό αρχικά. Ο στόχος όπως και τότε έτσι και τώρα ήταν ο ίδιος, η πρώτη πρόταση του πρώτου άρθρου:

    Το Greepto είναι εδώ για να γίνει το κύριο website για οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί αλλά και να μάθει για τα cryptocurrencies στα Ελληνικά.

    Γιατί όπως λέει και το όνομα: Greece + Crypto = Greepto

    Οι ώρες που έχουμε ρίξει όλοι που συμμετέχουμε σε αυτό το εγχείρημα είναι πάρα πολλές, συχνά με καθημερινά άρθρα και μεταφράσεις και η υποστήριξη σας σε όλο αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

    Έναν χρόνο μετά, μας έχει επισκεφτεί χιλιάδες κόσμος, έχουν γραφτεί και μεταφραστεί εκατοντάδες άρθρα τα οποία έχουν διαβαστεί δεκάδες χιλιάδες φορές. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βλέπεις κάποιον που δεν γνωρίζεις, να χρησιμοποιεί δικό σου άρθρο για να εξηγήσει κάτι σε κάποιον άλλο.

    Φυσικά υπήρξαν και αντιδράσεις, αρνητικά σχόλια, υποψίες, φόβοι μήπως είμαστε πληρωμένοι, μήπως πάρουμε το “κοινό” από κάποιους (λες και μιλάμε για πελάτες…) και πολλά άλλα. Όμως εμείς είμαστε ακόμα εδώ, και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε.

    Ας πάμε και λίγο στα νούμερα όμως.

    Στατιστικά

    Μέχρι και σήμερα έχουν δημοσιευτεί 375 άρθρα εκ των οποίων τα 117 είναι εκπαιδευτικού περιεχομένου. Οι συνολικές προβολές των άρθων μας είναι πάνω από 250 χιλιάδες.

    Στην βιβλιοθήκη μας έχουμε βρει (ή μας τα έχουν στείλει) και φιλοξενούμε 5 e-books, 3 whitepapers και 23 διπλωματικές/πτυχιακές εργασίες, όλα στα Ελληνικά.

    Οι χρήστες που μας έχουν επισκεφθεί συνολικά ξεπερνάνε τους 73 χιλιάδες.

    Στα social media έχουμε τα εξής στατιστικά:

    Όλα αυτά χωρίς να έχει δοθεί ούτε 1€ για διαφήμιση, μόνο με το μεράκι μας, την δουλειά μας αλλά και την πολύ σημαντική υποστήριξη κάποιων ανθρώπων και κοινοτήτων τους οποίους πρέπει να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά.

    Ευχαριστίες

    Από την αρχή που ξεκινήσε το όλο εγχείρημα υπήρξαν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι το υποστήριξαν και βοήθησαν να γίνει ακόμα καλύτερο ή να βγει εκεί έξω πιο πολύ. Κάποιοι είναι συνοδοιπόροι σε όλο αυτό και συμμετέχουν ενεργά, άλλοι φιλοξενούν υλικό μας στις κοινότητες τους και άλλοι μας έχουν στηρίζουν και μας βοηθάνε να μεγαλώσουμε. Και θέλω να κάνω ειδική αναφορά σε όλους αυτούς.

    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων τα ονόματα θα αναφέρονται αλφαβητικά.

    Τα πρώτα άτομα που θέλω να ευχαριστήσω είναι αυτά που συμμετέχουν ενεργά στο Greepto, γράφοντας και μεταφράζοντας άρθρα στον προσωπικό τους χρόνο. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ, χωρίς αυτά τα άτομα το Greepto σίγουρα δεν θα ήταν όπως είναι τώρα.

    Αυτά τα άτομα είναι τα εξής:

    Έπειτα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Ελληνικές κοινότητες που φιλοξενούν υλικό μας και μας προτρέπουν να ανεβάζουμε τα αρθρά μας στο κοινό τους. Χάρη και σε αυτές τις κοινότητες έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και το Greepto έχει μαθευτεί εκεί έξω.

    Αυτές είναι οι εξής:

    Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω κάποια άτομα προσωπικά για την υποστήριξη τους και την όλη βοήθεια που μας έχουν δώσει στο να μεγαλώσουμε και να γίνουμε καλύτεροι.

    Αυτά τα άτομα είναι τα εξής:

    Τέλος, θέλω να κάνω και μια ειδική αναφορά, ξανά, στην Ελένη Κουρουπάκη η οποία από όταν ξεκίνησε το Greepto ακόμα και σαν ιδέα μέσα μου, ήταν δίπλα μου, με ενθάρρυνε και ήταν πολύτιμη η βοήθεια της στο όλο εγχείρημα από το στήσιμο μέχρι και τις μεταφράσεις ωστέ να πάνε όλα όσο το δυνατόν καλύτερα, ακόμα και όταν αυτό συχνά σημαίνει λιγότερες ώρες ελεύθερου χρόνου και για τους δυο μας.


    Greepto, χρόνια σου πολλά λοιπόν! Μακάρι και του χρόνου τέτοια μέρα να ξαναείμαστε εδώ, δυναμικά, στον Ελληνικό χώρο των κρυπτονομισμάτων με ακόμα μεγαλύτερη προσφορά και υλικό απο πλευράς μας και ακόμα μεγαλύτερο κοινό.

    Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα