Η Crypto.com μειώνει τις ανταμοιβές των καρτών της και οι αντιδράσεις των χρηστών της

    Οι αναθεωρήσεις στην κάρτα της Crypto.com και στις ανταμοιβές του staking οδήγησαν τις τιμές του CRO token να πέσουν, καθώς η κοινότητα της εξέφρασε την απογοήτευση της για τις αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ μετά την 1η Ιουνίου.

    Σε μια ανάρτηση την Κυριακή, η Crypto.com είπε ότι θα μειώσει τις ανταμοιβές για τη χρήση των Visa καρτών της με βάση τα επίπεδα που προσφέρονται. Οι χαμηλότερες βαθμίδες – όπως το Midnight Blue και το Ruby Steel – θα πάρει 0%, το Royal Indigo και το Jade Green θα πάρει 0,5%, το Icy White και το Frosted Rose Gold θα πάρει 1%, ενώ το Obsidian, η υψηλότερη βαθμίδα, θα πάρει μόλις 2%.

    Οι μηνιαίες ανταμοιβές στις χαμηλότερες βαθμίδες θα περιορίζονται στα $25 έως $50, ενώ δεν θα υπάρχει ανώτατο όριο ανταμοιβών στις υψηλότερες βαθμίδες, όπως είπε η εταιρεία.

    Οι staking ανταμοιβές στις κάρτες της Crypto.com θα σταματήσουν επίσης μετά την ολοκλήρωση της περιόδου των 180 ημερών για όλους όσους κάνουν staking μέχρι την 1η Μαΐου ή πιο πριν, εκτός τις κάρτες δύο χαμηλότερων επιπέδων. Πρόκειται για μια απότομη πτώση από τα τρέχοντα επιτόκια των 1% στις κάρτες χαμηλότερης βαθμίδας, και σε πάνω από 8% στην υψηλότερη βαθμίδα, ανάλογα με τα κεφάλαια που έχουν γίνει staked.

    Οι προπληρωμένες κάρτες της Crypto.com είναι ένα δημοφιλές προϊόν στους κύκλους των κρυπτονομισμάτων, επιτρέποντας στους χρήστες να χρησιμοποποιούν υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα ή stablecoins και να τα ξοδεύουν ως παραδοσιακά χρήματα.

    Εν τω μεταξύ, άλλα οφέλη στις κάρτες, όπως η επιστροφή μετρητών (cashback) σε διάφορες υπηρεσίες θα συνεχιστούν. Επιπλέον, τα επιτόκια για το προϊόν Earn της Crypto.com, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν έως και 14% στα κρυπτονομίσματα τους, παραμένουν αμετάβλητα.

    Οι αντιδράσεις της κοινότητας του Crypto.com

    Οι χρήστες της κάρτας εξέφρασαν απογοήτευση για τις αλλαγές αυτές στις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως στο Reddit και στο Twitter. Τα περισσότερα σχόλια επέκριναν την απόφαση.

    «Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την κάρτα για το υπόλοιπο της περιόδου του staking μου και στη συνέχεια θα κάνω unstake και θα την αποχαιρετήσω», ισχυρίστηκε ένας χρήστης του Reddit.

    «Όχι το τέλος του κόσμου, αλλά απλώς έχασαν πολλούς πελάτες», είπε ένας άλλος.

    Κάποιοι στο Twitter είπαν ότι τα ποσοστά απόδοσης που προσφέρονται σε εφαρμογές DeFi είναι πολύ πιο προσοδοφόρα ως χρήση κεφαλαίων αδράνειας.

    Οι τιμές του CRO, του εγγενούς token της Crypto.com, υποχώρησε 11% τις τελευταίες 24 ώρες με το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών να έρχεται τις ώρες μετά την απόφαση/ανακοίνωση αυτή. Το CRO ήταν πάνω από τα 0,36$ την Κυριακή και έπεσε έως και στα 0,27$.

    Ορισμένοι αναλυτές εξήγησαν ότι η έλλειψη επαρκών ανταμοιβών συνέβαλε σε μια χαμηλότερη θεμελιώδη αξία για τα CRO, γεγονός που οδήγησε στην πτώση της τιμής.

    «Το staking των CRO επέτρεψε τις ανταμοιβές για τους χρήστες και έδωσε κίνητρα για τη χρήση της χρεωστικής τους κάρτας», δήλωσε ο Edson Ayllon, διευθυντής προϊόντων στο dHEDGE, σε ένα μήνυμα στο Telegram. «Η μείωση των ανταμοιβών επιστροφής μετρητών μείωσε την πρόταση εγγενούς αξίας του CRO. Αυτό είναι παρόμοιο με τον τρόπο με τον οποίο τα πρωτόκολλα DeFi χρησιμοποιούν το liquidity mining για να προσελκύσουν περιουσιακά στοιχεία. Συχνά αποσκοπεί στην εκκίνηση της ρευστότητας και βλέπουμε στο DeFi ότι όταν τα κίνητρα εξαντλούνται, συχνά η τιμή του αντίστοιχου token πλήττεται».

    Το Crypto.com δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια μέχρι την ώρα της δημοσίευσης.


    Πηγή: Coindesk

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα