Ξεκίνησε στο Polygon το EIP-1559

    Το EIP-1559 κυκλοφόρησε στο Polygon και ήδη κάνει burn MATIC tokens.

    Το Polygon – μια από τις πιο δημοφιλείς layer-2 scaling λύσεις του Ethereum – είδε το mainnet του να εφαρμόζει μια από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις πρόσφατα. Αυτή είναι το Ethereum Imporevement Proposal 1559 που θα αρχίσει να κάνει burn τα MATIC tokens ως μέρος κάθε συναλλαγής.

    Το Polygon ενσωματώνει το EIP-1559

    Η ομάδα ανακοίνωσε επίσημα ότι η ενημέρωση κυκλοφόρησε στις 18 Ιανουαρίου στις 3 π.μ. UTC, μετά από μια επιτυχημένη αναβάθμιση του δοκιμαστικού δικτύου του Polygon.

    Μεταξύ άλλων, ίσως η πιο σημαντική αλλαγή που θα συμβεί στο δίκτυο του Polygon είναι η εισαγωγή ενός αποπληθωριστικού μηχανισμού καύσης των tokens που θα αρχίσει να καταστρέφει το εγγενές MATIC token του δικτύου βελτιώνοντας παράλληλα την προβλεψιμότητα των χρεώσεων.

    Το EIP-1559 απαλλάσσεται από τo first-price auction ως τον κύριο μηχανισμό για τον υπολογισμό της χρέωσης. Αντίθετα, υπάρχει μια διακριτή βασική χρέωση για τις συναλλαγές που θα συμπεριληφθούν στο επόμενο block και μια χρέωση προτεραιότητας για την επιτάχυνση της επεξεργασίας της. Η βασική χρέωση, η οποία κυμαίνεται ανάλογα με τη συμφόρηση του δικτύου, στη συνέχεια γίνεται burned δηλαδή καταστρέφεται.

    Απόσπασμα της επίσημης ανακοίνωσης. Πηγή: Polygon Blog

    Η ίδια η αναβάθμιση υποστηρίχθηκε από μεγάλα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένου του Binance. Έγινε στο block height 23.850.000.

    Επιδράσεις στην τιμή του MATIC

    Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η τιμή της MATIC μειώθηκε κατά 9% τις τελευταίες 24 ώρες. Ωστόσο, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της εισαγωγής ενός μηχανισμού καύσης.

    Σε αντίθεση με το Ethereum, ωστόσο, το Polygon έχει σταθερό supply στα 10 δισεκατομμύρια, επομένως οποιαδήποτε μείωση του συνολικού αριθμού των tokens που διατίθενται στην αγορά θα έχει στο τέλος της ημέρας αποπληθωριστικό αποτέλεσμα.

    Η ομάδα έχει ήδη προσομοιώσει τον πιθανό αντίκτυπο στη συνολική προσφορά των MATIC, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του Ethereum από το London hard fork και τα συμπεράσματα υποδηλώνουν μια ετήσια καύση 0,27% της συνολικής προσφοράς της MATIC.

    Η ίδια η ανάλυση βρίσκεται εδώ.

    Η επίσημη ανάρτηση αναφέρει επίσης ότι:

    Η καύση είναι μια υπόθεση δύο βημάτων που ξεκινά από το δίκτυο Polygon και ολοκληρώνεται στο δίκτυο Ethereum.

    Θα υπάρχει επίσης μια δημόσια διεπαφή όπου οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν όλη τη διαδικασία, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει τη στιγμή της σύνταξης αυτού του κειμένου.


    Πηγή: Cryptopotato

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα