VeUSD: To πρώτο Stablecoin του Vechain

    VeUSD : Το πρώτο stablecoin του Vechain, ποία θα είναι η χρησιμότητα του και τι αλλαγές θα επιφέρει στο δίκτυο.

    Την Τρίτη 04 Ιανουαρίου του 2021, η Vechain ανακοίνωσε ότι μετά από αρκετούς μήνες ανάπτυξης, το συμβόλαιο για το VeUSD, το πρώτο εγγενές stablecoin της VeChain, θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία στο mainnet, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή.

    Με τους παγκόσμιους στόχους και τις φιλοδοξίες της εταιρίας το λανσάρισμα του stablecoin στην αρχή του 2022 ευθυγραμμίζεται με την προβλεπόμενη “φάση ανάπτυξης”, μια περίοδο όπου η τεχνική ωριμότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που έχει αναπτύξει τα τελευταία 5 χρόνια η Vechain αρχίζει να μεταφράζεται σε επιταχυνόμενη υιοθέτηση στον πραγματικό κόσμο. Η θετική πρόοδος στο παγκόσμιο ρυθμιστικό κλίμα και η αυξημένη κατανόηση της πρότασης αξίας της τεχνολογίας blockchain δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ταχεία ανάπτυξη του τομέα.

    Εικόνα από Vechain

    Το VeUSD έχει αναπτυχθεί από τη Stably, υποστηρίζεται από τη CREAM και με stablecoins που εκδίδονται από την Prime Trust, μια trust εταιρεία από τις ΗΠΑ με έδρα τη Νεβάδα, υπόσχεται να ξεκλειδώσει νέες εφαρμογές και νέες λειτουργίες τόσο για την κοινότητα όσο και για τους επιχειρηματικούς εταίρους.

    VeUSD η πύλη για ένα νέο Vechain

    H Vechain επέλεξε τη Stably ως προμηθευτή λόγω της αυστηρής συμμόρφωσής της με τις αμερικανικές και παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές. Καθώς το blockchain γίνεται mainstream, η συμμόρφωση παραμένει κρίσιμη για τη διατήρηση της θέσης της ως ηγέτη στην εφαρμογή του blockchain στον πραγματικό κόσμο. Η συμμόρφωση είναι το κλειδί για την πανταχού παρούσα μαζική υιοθέτησή της, εξ ου και οι στενές της σχέσεις με τους βασικούς συνεργάτες και τις παγκόσμιες αρχές σε αυτό το θέμα, DNV και PwC.

    Τα Stablecoins δεν αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτή την πραγματικότητα. Κάθε VeUSD που θα κόβεται θα υποστηρίζεται πλήρως από φυσικά αποθέματα fiat χρήματος που θα μπορούν να εξαργυρωθούν σε αναλογία 1:1 ανά πάσα στιγμή.

    Οι λογαριασμοί fiat παρακολουθούνται και ελέγχονται από την Prime Trust, που είναι μια trust εταιρεία, η οποία ενεργεί επίσης ως ρυθμισμένος διαχειριστής. Με αυτό κατά νου, οι χρήστες μπορούν να είναι σίγουροι ότι το VeUSD θα παρέχει μια πλήρως συμβατή λύση με εγγύηση της αξίας του δολαρίου.

    Ένα από τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας Stably Prime είναι η ευκολία με την οποία οι χρήστες, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις είτε για ιδιώτες, μπορούν να δημιουργούν και να καίνε VeUSD. Μόλις ένας χρήστης δημιουργήσει έναν λογαριασμό στη Stably Prime, μπορεί να καταθέσει USD και να τα μετατρέψει γρήγορα σε VeUSD. Οι χρήστες μπορούν επίσης να καταθέσουν άλλους τύπους stablecoin στο Stably Prime, να τα μετατρέψουν σε USD και στη συνέχεια να μετατρέψουν τα προκύπτοντα υπόλοιπα σε VeUSD.

    Σύντομα θα υπάρχει και διαθέσιμο tutorial απο τη Stably Prime για την όλη διαδικασία.

    Επίσης, η Vechain κάνει εργασίες ώστε να τοποθετηθεί ένα widget στο πορτοφόλι VeChainThor το 1ο τρίμηνο του 2022, επιτρέποντας ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση στις λειτουργίες δημιουργίας και εξαργύρωσης του VeUSD, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία του χρήστη.

    Τα Stablecoins ως μια πύλη σε έναν κόσμο εφαρμογών

    Η άφιξη ενός πλήρως εγγενούς stablecoin ανοίγει έναν κόσμο δυνατοτήτων για το VeChainThor.

    Τις επόμενες εβδομάδες, η VeChain θα πραγματοποιήσει το hackathon για να δώσει κίνητρα και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη εργαλείων και λειτουργιών, καθώς και νέων τύπων πρωτοκόλλων και έργων στο VeChainThor με βραβεία που θα καταβληθούν σε VeUSD. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

    Πάμε να δούμε μερικές περιπτώσεις χρήσης και κάποια ρεαλιστικά υποθετικά σενάρια του VeUSD που αναφέρει η Vechain στην επίσημη ιστοσελίδα της.

    Αντιμετώπιση της φτώχειας/Οικοσυστήματα με κίνητρα

    Με την άφιξη του VeUSD, έρχεται η δυνατότητα γρήγορης και εύκολης πληρωμής αποκεντρωμένων φορέων από όλο τον κόσμο.

    Μπορούμε να φανταστούμε σενάρια όπου οι διασυνοριακές πληρωμές μπορούν να πραγματοποιούνται γρήγορα και εύκολα, απευθείας σε άτομα που βοηθούν, για παράδειγμα, στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας ότι όλα τα χρήματα φτάνουν στους στόχους τους, ενώ παράλληλα παρέχουν ένα δωρεάν και εύκολα προσβάσιμο ψηφιακό πορτοφόλι για περιοχές του κόσμου που δεν διαθέτουν τραπεζικό σύστημα, μειώνοντας τις τριβές και το κόστος σε τομείς όπου αυτό κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.

    Η VeChainThor μπορεί να αποθηκεύσει βασικά δεδομένα από όλη τη διαδρομή δεδομένων και να πραγματοποιήσει πληρωμές βάσει προκαθορισμένων κριτηρίων – για παράδειγμα, ανάκτηση ενός συγκεκριμένου βάρους αποβλήτων από ένα περιβάλλον, που επαληθεύεται από συμβατές τεχνολογίες IoT με διαδικασίες πιστοποιημένες από παγκόσμιες αρχές συμμόρφωσης.

    Εφαρμογές DeFi

    Με ένα stablecoin, το VeChainThor είναι πλέον σε θέση να παρέχει παρόμοιες λειτουργίες DeFi με δίκτυα όπως το Ethereum, αλλά με διαφορετική αρχιτεκτονική.

    Είτε πρόκειται για τη λειτουργία “Multi-task transaction”, όπου μια ενιαία συναλλαγή μπορεί να εκτελέσει πολλές ενέργειες ταυτόχρονα, είτε για τη “ανάθεση χρεώσεων”, όπου οι ιδιοκτήτες ενός DApp μπορούν να πληρώνουν τις χρεώσεις για λογαριασμό των χρηστών τους, καθιστώντας τα DApps “δωρεάν” προς χρήση, το VeChainThor διαθέτει πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά που επιλύουν κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άλλα μεγάλα blockchains.

    Η αρχιτεκτονική της VeChain, η οποία έχει κατασκευαστεί για να είναι εξαιρετικά κλιμακούμενη, οικονομικά σταθερή και να ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις των Fortune 500s, ταιριάζει απόλυτα στον ποικιλόμορφο κόσμο του DeFi τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις αναδυόμενες χρηματοπιστωτικές αγορές.

    Αυτοματοποιημένοι διακανονισμοί έξυπνων συμβολαίων

    Τα επιχειρηματικά περιβάλλοντα είναι πολύπλοκα και πολύπλευρα, συχνά με πολλές εταιρείες και πολλά κινούμενα μέρη. Τέτοια πολύπλοκα συστήματα οδηγούν φυσικά σε τριβές, καθυστερήσεις και άλλες αναποτελεσματικότητες που προέρχονται από ασαφή και απομονωμένα συστήματα δεδομένων. Τα blockchains και τα stablecoins παρέχουν μια απλή και κομψή λύση σε πολλά κοινά προβλήματα.

    Διαβάστε παρακάτω :

    ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΑ STABLECOINS;

    Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείται blockchain σε μια αλυσίδα εφοδιασμού, η τοποθεσία και η επακόλουθη παράδοση ενός αγαθού μπορεί να είναι γνωστή σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Αυτό επιτρέπει ένα σενάριο όπου η πληρωμή ενός αγαθού μπορεί να απελευθερωθεί μέσα σε ένα παράθυρο ωρών, αντί για μια περίοδο μηνών, όπως συμβαίνει συχνά στον παραδοσιακό επιχειρηματικό κόσμο.

    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο παραγωγός ενός αγαθού να μπορεί να πληρωθεί σχεδόν αμέσως μετά την εκπλήρωση της υπηρεσίας του. Σε έναν κόσμο όπου οι αλυσίδες εφοδιασμού λειτουργούν “just-in-time”, αυτό αποτελεί μια τεράστια σανίδα σωτηρίας για τις μικρές επιχειρήσεις που μπορεί να μην έχουν τα ταμειακά αποθέματα για παρατεταμένες περιόδους χωρίς πληρωμή, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη σταθεροποίηση των εύθραυστων παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού.

    Βιωσιμότητα και κυκλική οικονομία

    Η προσθήκη του VeUSD ενισχύει σημαντικά την ικανότητά του Vechain ώστε να αναπτυχθούν οικοσυστήματα με κίνητρα και να ενθαρρυνθεί η καλή συμπεριφορά τόσο σε επίπεδο πολιτών όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων, παρέχοντας τη δυνατότητα να ανταμείβονται ενεργά όσοι επιλέγονται να συμμετέχουν και να εμπλέκονται σε βιώσιμες/περιβαλλοντικά επωφελείς δραστηριότητες.

    Το οικοσύστημα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της DNV ή το σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Άγιος Μαρίνος αποτελούν ισχυρούς προδρόμους για τα είδη των συστημάτων παροχής κινήτρων που θα αναπτυχθούν παγκοσμίως τα επόμενα χρόνια.

    Χρησιμοποιώντας συστήματα κινήτρων που βασίζονται στο blockchain, η VeChain μπορεί να συμβάλει στην αιχμή του δόρατος μιας κοινωνικής επανάστασης, ενθαρρύνοντας τις θετικές συνεισφορές με ανταμοιβές, έναν ισχυρό μηχανισμό για την επίτευξη αλλαγών. Οι εταιρείες και οι χώρες θα αποκτήσουν τα μέσα για να επινοήσουν εντελώς νέους τρόπους για την ανάπτυξη βιώσιμων πρωτοβουλιών και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

    Το blockchain θεωρείται ευρέως ως το κρίσιμο κομμάτι του παζλ που λείπει όσον αφορά την κυκλική οικονομία, μια έννοια κατά την οποία οι πόροι γίνονται ευθύνη του παραγωγού, ο οποίος πρέπει στη συνέχεια να τους επιστρέψει στην αρχή του κύκλου παραγωγής μόλις ένα στοιχείο έχει διατεθεί. Ένα stablecoin βοηθά τους εταίρους μας να οικοδομήσουν και να ενδυναμώσουν την αλλαγή, μεταβαίνοντας την παγκόσμια οικονομία προς μια πιο βιώσιμη κατάσταση.

    Προοπτικές του VeUSD και του Vechain

    Από μερικά μόνο από τα παραπάνω σενάρια εφαρμογών, μπορείτε να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε την κλίμακα στην οποία το VeUSD φέρνει οφέλη, χωρίς σε καμία περίπτωση να είναι εξαντλητικός ο κατάλογος.

    Ο κόσμος ψηφιοποιείται με ταχείς ρυθμούς και μεταβαίνει σε έναν κόσμο που διέπεται από δεδομένα. Η διασύνδεση και η ανάγκη για σχεδόν στιγμιαία μετάδοση πληροφοριών και αξίας γίνονται ο νέος κανόνας και το blockchain παρέχει το κρίσιμο στρώμα που στηρίζει αυτή τη νέα ψηφιακή εποχή.

    Τελικές σκέψεις

    Ενώ οι επενδυτές επαίνεσαν τα σχέδια της VeChain να κυκλοφορήσει το σταθερό νόμισμα VeUSD, η αγωνία τους για την πτώση της τιμής του VET παραμένει. Ένας χρήστης σχολίασε λέγοντας ότι αν και η VeChain σχεδιάζει να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου πράσινου κόσμου, το “πράσινο” πρέπει να αντικατοπτρίζεται και στα διαγράμματα της. Το VeChain ανέκαθεν διαφημίζεται ως ο “κοιμώμενος γίγαντας”.

    Ωστόσο, το VeChain Community Hub στο Twitter απάντησε ότι η εξέλιξη αυτή είναι ένα σκαλοπάτι προς την επιτυχία. “Η μελλοντική αξία χτίζεται από τις σημερινές δράσεις. Η αξία ακολουθεί την επιτυχία. Και το VeChain αποδεικνύεται εξαιρετικά επιτυχημένο. Είναι απλώς θέμα χρόνου”.

    Επίσης να αναφέρουμε ότι υπάρχει μια Ελληνική κοινότητα στο Telegram σχετικά με το VeChain, μπορείτε να τους βρείτε εδώ.


    Πηγή : vechain


    💠 Disclaimer – Αποποίηση Ευθύνης 💠 

    Οι ιδέες και οι απόψεις που αναφέρονται εδώ, έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι προσωπικές μου απόψεις, και πληροφορίες που βρίσκονται ελεύθερα στο διαδίκτυο σε καμία περίπτωση δεν είναι ή πρέπει να θεωρηθούν ως επενδυτικές συμβουλές. Πριν πράξετε για το οτιδήποτε κάντε τη δική σας έρευνα.

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Hliasar
    Hliasar
    Είμαι στο χώρο των κρυπτονομισμάτων από το 2020. Από την αρχή αυτός ο χώρος με εξέπληξε και ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω. Κάθε μέρα μου αρέσει να μαθαίνω κάτι καινούργιο και αν μπορώ να το μοιράζομαι με άλλους ανθρώπους. Η γνώση είναι το παν!!

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα