Έρχεται αστάθεια στο Bitcoin; — Τα 5 πράγματα του που πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν την εβδομάδα

    Το Bitcoin ξεκινά μια νέα εβδομάδα κρατώντας τους πάντες σε αναμονή να μαντεύουν ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του καθώς συνεχίζει να κινείται σε ένα μικρό εύρος.

    Ένα μη ασταθές Σαββατοκύριακο συνέχισε ένα γνώριμο status quo για το BTC/USD, το οποίο παραμένει λίγο πάνω από τα 19.000$.

    Παρά τις απόψεις για ένα ράλι και προς τα χαμηλότερα μακροοικονομικά χαμηλά στη συνέχεια, το ζεύγος δεν έχει λάβει ακόμη μια απόφαση για μια συγκεκριμένη κατεύθυνση – ή ακόμη και να σηματοδοτήσει ότι επίκειται μια ανοδική διάσπαση ή μια καθοδική κατάρρευση.

    Καθώς η αγορά αναρωτιέται τι μπορεί να χρειαστεί για να σπάσει αυτό το εύρος των συναλλαγών, θα ρίξουμε μια ματιά στους πιθανούς καταλύτες που υπάρχουν αυτή την εβδομάδα.

    Η δράση της τιμής έχει τους traders να ονειρεύονται ένα ανοδικό ξέσπασμα

    Για τους traders του Bitcoin, είναι μια περίπτωση με «σχεδόν πολύ ησυχία» όταν πρόκειται για το εβδομαδιαίο διάγραμμα του BTC/USD.

    Έχοντας υποχωρήσει σημαντικά από τις ασταθείς συνθήκες που είχε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε μια σχεδόν απόκοσμη έλλειψη αστάθειας.

    Τα δεδομένα από το TradingView αποδεικνύουν το νόημα – σε χρονικά πλαίσια μιας εβδομάδας, το Bitcoin συνεχίζει να εκτυπώνει κεριά σχεδόν χωρίς καμία διαφορά μεταξύ τους.

    Είναι τέτοια η σταθερότητα του τρέχοντος εύρους που, όπως ανέφερε η Cointelegraph, ο ιστορικός δείκτης μεταβλητότητας του Bitcoin (BVOL) βρίσκεται στα χαμηλά επίπεδα που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν μόνο λίγες φορές.

    «Η αστάθεια των μετοχών (VIX) σε σχέση με τη μεταβλητότητα του Bitcoin (BVOL) πλησιάζει τα υψηλά όλων των εποχών», πρόσθεσε ο William Clemente, συνιδρυτής της εταιρείας έρευνας και trading ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που ονομάζεται Reflexivity Research, σε σχόλια την περασμένη εβδομάδα:

    Ένα συνοδευτικό διάγραμμα κατέγραψε το Bitcoin ως μια περίεργη επιλογή σαν stablecoin στο τρέχον κλίμα, με τον Clemente να υπονοεί ότι θα πρέπει να ακολουθήσει μια επιστροφή στο κλασικό, πιο ασταθές παράδειγμα.

    Την προηγούμενη εβδομάδα, ο οικονομολόγος, trader και επιχειρηματίας Alex Krueger σημείωσε επιπλέον ότι μια «εκρηκτική κίνηση» είχε ακολουθήσει όλα τα προηγούμενα ταξίδια στα μακροοικονομικά χαμηλά στο BVOL.

    Υποστήριξε ότι τα μακροοικονομικά δεδομένα των Ηνωμένων Πολιτειών που έλειπαν από τις προσδοκίες «θα το έκαναν αυτό» όσον αφορά την αναζωπύρωση της αστάθειας, αλλά στην περίπτωση αυτή, οι αριθμοί παρέμειναν ίδιοι.

    Η εταιρεία ερευνών κρυπτονομισμάτων Delphi Digital συμφώνησε.

    «Ιστορικά μιλώντας, όταν το BVOL πέφτει κάτω από την τιμή του 25, μια μεγάλη άνοδος της μεταβλητότητας/αστάθειας τείνει να ακολουθήσει λίγο αργότερα», ανέφερε σε μέρος των σχολίων στο Twitter.

    Αυτή την εβδομάδα, εν τω μεταξύ, ο δημοφιλής επενδυτής κρυπτονομισμάτων και αναλυτής Miles Deutscher είπε στους traders να «ετοιμαστούν» σχολιάζοντας τα δεδομένα των Δελφών.

    Το ερώτημα για όλους παρέμεινε η κατεύθυνση προς την οποία θα οδηγούσε η αστάθεια την αγορά.

    Για τον Il Capo of Crypto, τον trader που προέβλεψε την κάθοδο του Bitcoin στα 20.000 δολάρια από τα υψηλά όλων των εποχών, οι προσδοκίες παρέμειναν οι ίδιες.

    Τα 21.000$ θα πρέπει να εμφανίζονται ως μέρος μιας ανόδου, μόνο για να επισκιαστούν από μια νέα βουτιά στα χαμηλά πολλών ετών για το BTC/USD, τα οποία δυνητικά έρχονται στα 14.000$-16.000$.

    «Μερικά shitcoins θα έχουν “scam pumps” κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, ενώ το $BTC πηγαίνει στα 21 χιλιάδες. Αυτό θα μπορούσε να σας δώσει την ψευδαίσθηση ότι η ανοδική αγορά επέστρεψε», προειδοποίησε το Σαββατοκύριακο:

    «Η συμβουλή μου: μην είσαι άπληστος. Τράβηξε κέρδη αν συμβεί αυτό. Προστατέψτε το κεφάλαιό σας».

    Φρέσκα μακροοικονομικά δεδομένα έρχονται για τα κρυπτονομίσματα

    Ενώ λίγα αναμένονται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ όσον αφορά τις άμεσες αλλαγές πολιτικής αυτή την εβδομάδα, υπάρχουν ακόμα πολλά καυσόξυλα για την αστάθεια των κρυπτονομισμάτων που θα παρασχεθούν από εξωτερικές δυνάμεις.

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα κέρδη των εταιρειών θα αυξάνονται γρήγορα, με τις μετοχές της τεχνολογίας να είναι ιδιαίτερα ικανές να κινήσουν τις αγορές σε περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά σε μεγάλο βαθμό από τα προσδοκόμενα.

    Οι εταιρείες παροχής στοιχείων αντιπροσωπεύουν πάνω από το 20% του S&P 500, ο οποίος, όπως και άλλοι δείκτες των ΗΠΑ, παρουσιάζει σπάνια αδυναμία φέτος.

    «Στο μυαλό μου, οι πιθανότητες να έρθει ένα χαμηλό την επόμενη ή τις επόμενες δύο εβδομάδες είναι αξιοπρεπώς υψηλές», προέβλεψε ο Ραούλ Παλ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της RealVision, μαζί με ένα συνοδευτικό γράφημα:

    Το εβδομαδιαίο SPX DeMark έρχεται να χτυπήσει την επόμενη εβδομάδα, κοντά στο κατώτατο σημείο του καναλιού και στο 50% της πτώσης, με την ψυχολογία της αγοράς να είναι σε χαμηλό ρεκόρ.

    Καταγράφοντας την επόμενη εβδομάδα, ο πόρος οικονομικών σχολίων Kobeissi Letter είπε επίσης στους συνδρομητές να «προετοιμαστούν για περισσότερη αστάθεια».

    Περισσότερα στοιχεία για τις ΗΠΑ θα έρθουν μαζί με τα κέρδη αυτή την εβδομάδα, εξήγησε, ενώ αξιωματούχοι της Fed θα σχολιάσουν τη συνολική πολιτική.

    «Το μέσο bear market με μια ύφεση που χρονολογείται από το 1929 υποχωρεί συνήθως κατά 39%» έγραψε για την ισχύ του χρηματιστηρίου σε μια από τις διάφορες δημοσιεύσεις το Σαββατοκύριακο:

    Επιπλέον, το μέσο bear market με ύφεση διαρκεί 16 μήνες. Αυτήν τη στιγμή έχουμε μόλις 10 μήνες και ο S&P 500 υποχωρεί μόλις 28%. Η ιστορία συνεχίζει να υποδηλώνει ότι περισσότερος πόνος είναι μπροστά μας.

    Πέρα από τις μετοχές, ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου (DXY) ήταν ελεήμονα ακίνητος τη νέα εβδομάδα, αποφεύγοντας μέχρι στιγμής άλλη μια επίθεση στα υψηλά εικοσαετίας που είδαμε νωρίτερα.

    Απηχώντας τη θεωρία του Il Capo of Crypto, ο Michaël van de Poppe, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της trading εταιρείας Eight, άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να είναι αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη που θα έρθει «κάποια ανακούφιση» για τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία (όπως το Bitcoin).

    «Ένα κρίσιμο σημείο για το Bitcoin, καθώς εξακολουθεί να αιωρείται στο εύρος για περισσότερο από ένα μήνα», συνόψισε.

    Πρέπει να σπάσει ξεκάθαρα τα 19,4-19,6 χιλιάδες δολάρια. Εάν συμβεί αυτό, η αστάθεια μπορεί τελικά να ξεκινήσει. Δεδομένης της δομής του $DXY και των αποδόσεων, αναμένω ότι αυτό θα συμβεί σε 1-2 εβδομάδες.

    Ο κίνδυνος κατάρρευσης του RSI θυμίζει 2018

    Περαιτέρω, η εικόνα για το Bitcoin γίνεται πιο σκοτεινή και εκείνοι που μαντεύουν πτωτικά σενάρια από τα τρέχοντα δεδομένα γραφημάτων είναι απασχολημένοι με τη διοχέτευση συγκρίσεων με το κατώτατο σημείο του bear market του 2018.

    Ανάμεσά τους είναι ο δημοφιλής αναλυτής Matthew Hyland, ο οποίος ακόμη και στη χαρακτηριστική πρόβλεψη του για άνοδο δεν έχει πολλά να γιορτάσει όταν πρόκειται για τη δράση της τιμής του Bitcoin τους επόμενους μήνες.

    Σε ένα tweet από αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Hyland επισήμανε τον δείκτη σχετικής ισχύος του Bitcoin (RSI) επαναλαμβάνοντας τη συμπεριφορά που παρατηρήθηκε στη δημιουργία του μέχρι το χαμηλό του 2018.

    Ένα συνοδευτικό διάγραμμα έδειξε ξεκάθαρα γνωστές δυνάμεις του bear market που παίζουν, αυξάνοντας τις υποψίες ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2022 θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει στενά την σκηνή πριν από τέσσερα χρόνια.

    Ο trading λογαριασμός Stockmoney Lizards επιβεβαίωσε ότι «100% συμφώνησε» με την ιδέα, η οποία χρησιμοποιεί ένα διάγραμμα 3 ημερών.

    Η διάρθρωση του RSI του 2018 περιλάμβανε μια κατάδυση από τα 5.500$ στα 3.100$ για το Bitcoin — ή περίπου 40%.

    «Προφανώς, ακόμα περιμένουμε να έρθει αυτή η τεράστια κίνηση», πρόσθεσε ο Hyland σε σχετικό βίντεο σχετικά με την ιδέα.

    Έδειξε επιπλέον ότι ο κλασικός δείκτης αστάθειας των Bollinger Bands εξακολουθούσε να προβλέπει μια εισερχόμενη καταιγίδα, με τη στένωση των ζωνών να απαιτούν ένα ξέσπασμα της μεταβλητότητας.

    Οι κάτοχοι παραμένουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ

    Ρίχνοντας μια ματιά στη συμπεριφορά των hodlers γίνεται φανερό ότι η αποφασιστικότητα του μέσου μακροπρόθεσμου κατόχου (LTH) παραμένει σταθερή.

    Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης on-chain Glassnode επιβεβαιώνουν ένα υψηλό πέντε ετών στον αριθμό των Bitcoin είτε που χάθηκαν είτε δεν κυκλοφορούν και βρίσκονται σε cold storage.

    Η μέτρηση “κρατημένα ή χαμένα νομίσματα” ανέβασε τον απολογισμό στα 7.554.982 BTC — ή το 40% τoy τρέχοντος supply — στις 17 Οκτωβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερα Bitcoin είναι εκτός αγοράς από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από τα τέλη του 2017.

    Ομοίως, η διανομή συνεχίζει επίσης μια επιταχυνόμενη τάση ορατή καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022. Ο αριθμός των πορτοφολιών με υπόλοιπο τουλάχιστον ενός ολόκληρου Bitcoin βρίσκεται τώρα στο ιστορικό υψηλό πάνω από τα 908.000.

    Αν και αυξάνεται συνολικά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, η τάση έχει αποκτήσει αξιοσημείωτη δυναμική φέτος, δείχνει η Glassnode.

    Αναλύοντας τα χαμένα νομίσματα ως μέρος του εβδομαδιαίου ενημερωτικού δελτίου της, «The Week On-Chain», η Glassnode, εν τω μεταξύ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τρέχον bear market δεν μοιάζει ακόμα όπως άλλα όσον αφορά την ένταση του στους κατόχους.

    «Η κερδοφορία του δικτύου δεν έχει φτάσει στο ίδιο επίπεδο σοβαρού οικονομικού πόνου με τους προηγούμενους κύκλους, ωστόσο η προσαρμογή για χαμένα και μακροπρόθεσμα κρατημένα Bitcoin μπορεί να εξηγήσει ένα εύλογο μέρος αυτής της απόκλισης», εξήγησε την περασμένη εβδομάδα.

    Ωστόσο, όταν πρόκειται για εκείνους που συνηθίζουν να κρατάνε κατά τα bear markets, φαίνεται ότι υπάρχει μικρή όρεξη για συνθηκολόγηση από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

    Ο φόβος μπαίνει στον δεύτερο συνεχόμενο μήνα

    Φαίνεται ότι δεν υπάρχει τρόπος να φύγει ο φόβος από την ψυχολογία της αγοράς στα κρυπτονομίσματα.

    Σε ένα σημάδι που έχει αιχμαλωτίσει τη βιομηχανία φέτος, ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index έχει τώρα το συναίσθημα στον «φόβο» ή στον «ακραίο φόβο» του για δύο συνεχόμενους μήνες.

    Το Fear & Greed χρησιμοποιεί ένα καλάθι παραγόντων για να υπολογίσει μια κανονικοποιημένη βαθμολογία για το κλίμα της αγοράς και το 2022 έχει αποφέρει αποτελέσματα σε αντίθεση με τα περισσότερα χρόνια.

    Νωρίτερα, ο δείκτης είδε τη μακροβιότερη πορεία του στον «ακραίο φόβο», ένα κατόρθωμα που αυτή τη στιγμή απέχει ένα μήνα από το να επαναληφθεί.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:


    Από τις 17 Οκτωβρίου, ο δείκτης μετρήθηκε 20/100 — περίπου 10 μονάδες υψηλότερος από τα κλασικά χαμηλότερα επίπεδα της αγοράς αλλά 14 μονάδες υψηλότερος από το χαμηλό του τρέχοντος έτους


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα