Το Proof-of-Stake στο Ethereum θα ξεκινήσει τον Αύγουστο «αν όλα πάνε καλά»

    Η πολυαναμενόμενη μετάβαση του Ethereum στον μηχανισμό συναίνεσης Proof-of-Stake, ο οποίος έχει αναβληθεί ξανά και ξανά, φαίνεται ότι ίσως συμβεί κάποια στιγμή τον Αύγουστο.

    Ο Preston Van Loon, προγραμματιστής του δικτύου του Ethereum, είπε στους παρευρισκόμενους στο συνέδριο Permissionless ότι η μετάβαση, γνωστή ως The Merge η οποία στα Ελληνικά μεταφράζεται ως “Η Συγχώνευση”, θα συμβεί κάποια στιγμή τον Αύγουστο, εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο.

    Ο Van Loon είπε στους 5000 παρευρισκόμενους ότι η ομάδα προσπαθεί να κάνει τη μετάβαση πριν το λεγόμενο «difficulty bomb» υποβαθμίσει το δίκτυο όπως είχε προγραμματιστεί:

    Από όσο γνωρίζουμε, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο για τον Αύγουστο — είναι λογικό. Αν δεν χρειάζεται να μετακινήσουμε [το difficulty bomb], ας το κάνουμε το συντομότερο δυνατό.

    Αντηχώντας αυτό το συναίσθημα, ο ερευνητής του Ethereum, Justin Drake, δήλωσε ότι η διασφάλιση της γρήγορης υλοποίησης του “The Merge” ήταν κορυφαία προτεραιότητα, μοιράζοντας την «έντονη επιθυμία του να συμβεί αυτό πριν από το difficulty bomb τον Αύγουστο».

    Το «difficulty bomb» αναφέρεται στο πρόγραμμα που είναι κωδικοποιημένο στο blockchain του Ethereum που επιβραδύνει σκόπιμα το δίκτυο. Σχεδιάστηκε για να ενθαρρύνει τη μετάβαση στο PoS καθιστώντας πιο δύσκολο για τους miners να παραμείνουν πίσω στην αλυσίδα proof-of-work (PoW) μετά το “The Merge”.

    Στις 11 Απριλίου, ο προγραμματιστής του Ethereum, Tim Beiko, ανακοίνωσε ότι το The Merge είχε καθυστερήσει για άλλη μια φορά. Παρά την επιτυχή “δοκιμή των shadow forks”, ο Beiko είπε ότι το The Merge δεν θα εφαρμοστεί τον Ιούνιο όπως αναμενόταν. Σύμφωνα με τον Beiko, οι προγραμματιστές πρέπει να ενεργήσουν γρήγορα για να αποφύγουν το difficulty bomb, διαφορετικά θα πρέπει να συμβεί μια ακόμη ενημέρωση στο δίκτυο για να το καθυστερήσουν:

    Εάν οι προγραμματιστές δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αναπτύξουν το The Merge στο mainnet πριν επιβραδυνθούν πολύ τα block times, θα χρειαστεί να καθυστερήσει ξανά.

    Η εκ νέου δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα έρχεται στον απόηχο των ειδήσεων αυτής της εβδομάδας ότι το δίκτυο του Ethereum θα δει ένα «τεράστιο ορόσημο κατά τις δοκιμές του», με το Ropsten testnet Merge που θα διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου. Στο Ropsten testnet Merge ουσιαστικά το δοκιμαστικό αυτό δίκτυο που είναι σε PoW θα συνδυαστεί με ένα νέο δοκιμαστικό δίκτυο που θα είναι σε PoS. Θα προσομοιώσει τι θα συμβεί μόλις πραγματοποιηθεί τελικά η πραγματική Συγχώνευση μεταξύ του Ethereum και του Beacon Chain και γίνει ένα δίκτυο PoS.

    Εάν το The Merge εφαρμοστεί με επιτυχία τον Αύγουστο, το τελευταίο ορόσημο στο roadmap για το Ethereum, παλαιότερα γνωστό ως Eth2, είναι η αναβάθμιση των sharded αλυσίδων που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023. Μέχρι τότε, ωστόσο, το δίκτυο θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το layer-2 δίκτυα όπως το Polygon και το Optimism για τη διαχείριση της επεκτασιμότητας και του μεγάλου όγκου συναλλαγών.


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα