The Merge: Οι κορυφαίες 5 παρεξηγήσεις σχετικά με την αναμενόμενη αναβάθμιση του Ethereum

    Ο ενθουσιασμός γύρω από την επερχόμενη αναβάθμιση του Ethereum, το λεγόμενο The Merge, η οποία περιλαμβάνει τη συγχώνευση δύο blockchain – του mainnet του Ethereum και του Beacon Chain – έχει υποκινήσει εν αγνοία της διάφορες φήμες σε όλη την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων.

    Το The Merge, το οποίο λέγεται ότι είναι η πιο σημαντική αναβάθμιση στην ιστορία του Ethereum, σηματοδοτεί πράγματι το τέλος του Proof-of-Work (PoW) για το blockchain του Ethereum. Ωστόσο, εδώ θα αναλύσουμε τις 5 παρεξηγήσεις και λάθος θεωρίες που ξεχωρίζουν μεταξύ των υπολοίπων.

    #1: Οι χρεώσεις του Ethereum θα μειωθούν μετά το The Merge

    Το ότι η επικείμενη αναβάθμιση του Ethereum θα μειώσει τα περιβόητα gas fees (χρεώσεις συναλλαγών) του Ethereum είναι μια από τις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις που κυκλοφορούν μεταξύ των επενδυτών. Ενώ οι μειωμένες χρεώσεις βρίσκονται στην κορυφή της λίστας επιθυμιών κάθε επενδυτή, το The Merge είναι μια αλλαγή του μηχανισμού συναίνεσης που θα μεταφέρει το blockchain του Ethereum από το PoW στο Proof-of-Stake (PoS).

    Αντίθετα, η μείωση των χρεώσεων στο Ethereum απαιτεί να γίνει δουλειά με σκοπό την επέκταση της χωρητικότητας και της απόδοσης του δικτύου. Η κοινότητα των προγραμματιστών εργάζεται επί του παρόντος σε ένα roadmap με επίκεντρο τα rollups (δείτε εδώ περισσότερα) για να κάνει τις συναλλαγές φθηνότερες.

    #2: Οι συναλλαγές στο Ethereum θα είναι γρηγορότερες μετά το The Merge

    Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι οι συναλλαγές στο Ethereum δεν θα είναι αισθητά πιο γρήγορες. Ωστόσο, υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτή τη φήμη, καθώς το Beacon Chain επιτρέπει στους επικυρωτές να βγάζουν ένα block κάθε 12 δευτερόλεπτα, το οποίο στο κεντρικό δίκτυο αυτήν την στιγμή είναι περίπου στα 13,3 δευτερόλεπτα.

    Ενώ οι προγραμματιστές του Ethereum πιστεύουν ότι η μετάβαση στο PoS θα επιτρέψει μια αύξηση 10% στην παραγωγή των blocks, η μικρή αυτή βελτίωση θα περάσει ουσιαστικά απαρατήρητη από τους χρήστες.

    #3: Το The Merge θα οδηγήσει σε διακοπή λειτουργίας του Ethereum

    Σε αντίθεση με τις παραπάνω εσφαλμένες αντιλήψεις που οραματίζονται θετικά αποτελέσματα για το Ethereum από το The Merge, μια δημοφιλής φήμη υποδηλώνει ότι η προγραμματισμένη αναβάθμιση θα προκαλέσει μια στιγμιαία διακοπή λειτουργίας για το Ethereum.

    Οι προγραμματιστές δεν προβλέπουν όμως κάτι τέτοιο, καθώς τα blocks μεταβαίνονται από την κατασκευή με χρήση PoW στην κατασκευή με χρήση PoS.

    #4: Οι επενδυτές θα μπορούν να αποσύρουν τα ETH που έχουν κάνει stake μετά το The Merge

    Το Staked ETH (stETH), ένα κρυπτονόμισμα που υποστηρίζεται 1:1 από τον Ethereum (ETH), βρίσκεται επί του παρόντος κλειδωμένο στην αλυσίδα Beacon. Παρόλο που οι χρήστες θα ήθελαν να μπορούν να αποσύρουν τα stETH τους, η κοινότητα προγραμματιστών επιβεβαίωσε ότι η αναβάθμιση δεν θα περιέχει αυτήν την λειτουργία.

    Η απόσυρση των stETH θα είναι διαθέσιμη κατά την επόμενη σημαντική αναβάθμιση μετά το The Merge, γνωστή ως αναβάθμιση Shanghai. Ως αποτέλεσμα, τα περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν κλειδωμένα και μη ρευστοποιήσιμα για τουλάχιστον 6-12 μήνες μετά το The Merge.

    #5: Οι επικυρωτές δεν θα μπορούν να λάβουν τις ανταμοιβές τους μέχρι την αναβάθμιση Shanghai

    Ενώ το stETH παραμένει αποκλεισμένο για τους επενδυτές έως ότου ενεργοποιηθούν οι αναλήψεις μετά την αναβάθμιση Shanghai, οι επικυρωτές (validators) θα έχουν άμεση πρόσβαση στις ανταμοιβές τους και στο MEV που κερδίζονται κατά τις προτάσεις των νέων block από το επίπεδο εκτέλεσης ή το δίκτυο του Ethereum.

    Καθώς η αποζημίωση για τις χρεώσεις δεν θα είναι tokens που έχουν εκδοθεί πρόσφατα, θα είναι άμεσα διαθέσιμα στον επικυρωτή.


    Μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε:


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα