Το LUNA πέρασε το Ethereum και έγινε το δεύτερο μεγαλύτερο staked κρυπτονόμισμα

    Περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια από τα token γίνονται stake από τους χρήστες για να κερδίσουν αποδόσεις λίγο κάτω από το 7%.

    Η άνοδος της τιμής στο LUNA της Terra την περασμένη εβδομάδα το έκανε το δεύτερο μεγαλύτερο staked περιουσιακό στοιχείο μεταξύ όλων των μεγάλων κρυπτονομισμάτων όσον αφορά τη συνολική αξία που γίνεται staking, σύμφωνα με στοιχεία.

    Το LUNA ξεπέρασε το Ethereum, το οποίο έχει κάτι παραπάνω από 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε staking αξία, κατά τη στιγμή της συγγραφής.

    • Τα δεδομένα από το Staking Rewards δείχνουν ότι το LUNA αξίας άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων γίνεται stake πλέον απευθείας σε διάφορα πρωτόκολλα, αντιπροσωπεύοντας την πλειοψηφία της κεφαλαιοποίησης αγοράς που είναι της τάξεως των 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
    • Οι συμμετέχοντες κερδίζουν πάνω από 6,98% σε ετήσιες αποδόσεις. Περίπου το 41% όλων των επιλέξιμων tokens γίνονται staked, όπως δείχνουν τα δεδομένα.
    • Το πρωτόκολλο cross-chain Orion.money κατέχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε staked LUNA, τη μεγαλύτερη μεταξύ όλων των staking εφαρμογών που υποστηρίζουν το LUNA. Οι 43.000 stakers του κερδίζουν σχεδόν 7% σε αποδόσεις.
    • Η τιμή του LUNA αυξήθηκε σχεδόν 70% την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ισχυρών θεμελιωδών στοιχείων και του θετικού κλίματος στην κοινότητα για το Terra.
    • Το LUNA είναι ένα από τα δύο tokens που εκδίδονται από την Terra, ένα πρωτόκολλο blockchain που χρησιμοποιεί το stablecoin UST που είναι συνδεδεμένο με δολάρια για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος πληρωμών. Το LUNA ήταν μεταξύ των κρυπτονομισμάτων με τις καλύτερες επιδόσεις τα τελευταία δύο χρόνια με άνοδο σχεδόν 76.130% από τα χαμηλά των 0,12$ στις 18 Μαρτίου του 2020.
    • Το staking σε κρυπτονόμισματα αναφέρεται σε μια διαδικασία όπου οι κάτοχοι των tokens καταθέτουν – ή κλειδώνουν – έναν αριθμό από αυτά για να γίνουν ενεργοί συμμετέχοντες στη λειτουργία του δικτύου με αντάλλαγμα κάποιες ανταμοιβές. Αυτές οι ανταμοιβές αναφέρονται ως «αποδόσεις» και είναι συνήθως υψηλότερες από αυτές που προσφέρονται στις καταθέσεις από τα παραδοσιακά ιδρύματα.
    • Το SOL της Solana παραμένει το πιο staked περιουσιακό στοιχείο μιας και η συνολική αξία του staking είναι άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα διάφορα πρωτόκολλα. Οι stakers του κερδίζουν περίπου 5,86% σε αποδόσεις ετησίως. Διαβάστε εδώ: Τα 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν επενδύσετε στο Solana (SOL).
    • Ωστόσο, το Ethereum διατηρεί την πρωτιά ως προς τη συνολική αξία που είναι κλειδωμένη σε εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί στο blockchain του. Πάνω από 118 δισεκατομμύρια δολάρια είναι κλειδωμένα σε εφαρμογές που βασίζονται στο Ethereum, σε σύγκριση με 23 δισεκατομμύρια δολάρια για εφαρμογές που βασίζονται στο Terra και 7 δισεκατομμύρια δολάρια για εφαρμογές που βασίζονται στο Solana, σύμφωνα με στοιχεία από το DeFiLlama.

    Πηγή: Coindesk

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα