Ο απόλυτος οδηγός για το Enjin

    Ενσωματώνοντας τα παιχνίδια στην τεχνολογία του Blockchain

    9 λεπτά ανάγνωση

    Tο 2020, τα non-fungible tokens (NFTs) σημείωσαν τεράστια αύξηση της δημοτικότητας τους – τόσο στους επενδυτές όσο και στο ευρύ κοινό. Το Enjin, πρωτοπόρο στον χώρο των NFTs, είναι μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες και σε άλλα projects να δημιουργούν τα δικά τους NFTs (και FTs) από το 2017.

    Με έμφαση στην ενεργοποίηση του blockchain και των NFTs για την εξέλιξη της βιομηχανίας των παιχνιδιών, των προγραμμάτων ανταμοιβής λιανικής πώλησης, της τέχνης, της μόδας και πολλών άλλων, το Enjin παρέχει μια ολοκληρωμένη και εύχρηστη λύση με εκτεταμένες εφαρμογές.

    Σας ενδιαφέρει να επενδύσετε στο Enjin; Αλλά δεν είστε σίγουροι από που να ξεκινήσετε. Μην ανησυχείτε, αυτός ο οδηγός έχει σχεδιαστεί για να σας προσφέρει όλες εκείνες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.

    Τι είναι το Enjin (ENJ) ;

    Η πλατφόρμα του Enjin είναι ένα ολιστικό οικοσύστημα προϊόντων που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη δημιουργία, τη διανομή, την αποθήκευση, το εμπόριο, ακόμη και την ενσωμάτωση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε tokens.

    To Enjin κυρίως επικεντρώνεται στο χώρο των παιχνιδιών και των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του για να δημιουργήσουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζονται από το ENJ και να τα χρησιμοποιήσουν με δημιουργικούς τρόπους. Από NFTs (non-fungible tokens) μέχρι ψηφιακά κουπόνια και αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά διαφορετικά βιντεοπαιχνίδια.

    Το ίδιο το κρυπτονόμισμα Enjin (ENJ) δημιουργήθηκε στο blockchain του Ethereum, και η κυκλοφορία του άρχισε μέσω ενός ICO (είδος fundraising) που συγκέντρωσε 18,9 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2017. Ωστόσο, χρονολογείται από το 2009, όταν ξεκίνησε η πλατφόρμα της κοινότητας των παιχνιδιών.

    Τα εργαλεία διαχείρισης της κοινότητας του Enjin βοήθησαν πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες του Minecraft να παραμείνουν συνδεδεμένοι και να δημιουργήσουν ισχυρά δίκτυα ομοϊδεατών παικτών.

    Παίρνοντας αυτή την προσέγγιση με επίκεντρο τον χρήστη και εφαρμόζοντάς τη στη σφαίρα του blockchain, έτσι ξεκίνησαν να δημιουργούν την απόλυτη all-in-one πλατφόρμα tokenization.

    Το Enjin δημιουργήθηκε ως ένα πλήρες οικοσύστημα που προσφέρει στους χρήστες του μια ισχυρή σουίτα προϊόντων που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε οποιονδήποτε να εισέλθει στον κόσμο του Blockchain, ανεξάρτητα από τις γνώσεις του σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αυτής της τεχνολογίας.

    Πώς δουλεύει;

    Το Enjin Coin είναι ένα ERC20 token που βασίζεται στο δίκτυο του Ethereum, πράγμα που σημαίνει ότι το project παρέχει όχι μόνο συναλλαγές αλλά και έξυπνα συμβόλαια. Το Enjin είναι επίσης ένα από τα πρώτα έργα που άρχισαν να δοκιμάζουν το Raiden Network, την έκδοση του Lightning Network του Ethereum, προτού τελικά αποφασίσουν να εργαστούν σε μια custom λύση κλιμάκωσης, που ονομάστηκε JumpNet.

    Η πλατφόρμα του παρέχει έναν εκτενή κατάλογο λειτουργιών μέσω του δημόσιου API και των κιτ ανάπτυξης λογισμικού (SDK). Τα χαρακτηριστικά αυτά περιλαμβάνουν:

    • Δημιουργία και διαχείριση εικονικών αγαθών: Το κύριο χαρακτηριστικό που προσφέρει το Enjin στους χρήστες του είναι η δυνατότητα δημιουργίας και διαχείρισης εικονικών αγαθών. Οι προγραμματιστές μπορούν να λανσάρουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από το Enjin Coin, γεγονός που καθιστά την προσθήκη των κρυπτονομισμάτων στον κόσμο των παιχνιδιών και την ίδια την παιχνιδοποίηση πολύ πιο απλή.

    Οι προγραμματιστές που δημιουργούν με την πλατφόρμα Enjin πρέπει να χρησιμοποιούν και το κρυπτονόμισμα ENJ. Η απαιτούμενη ποσότητα των ENJ αφαιρείται από τα πορτοφόλια τους και κλειδώνεται μέσα στα περιουσιακά στοιχεία που δημιουργούν, εξαλείφοντας ουσιαστικά τα tokens από την αγορά και δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο σπανιότητα, καθώς παρέχεται μια σαφή περίπτωση χρήσης για το token.

    Πολλαπλά SDKs: το Enjin παρέχει κιτ ανάπτυξης λογισμικού για Unity, Java, Godot και άλλα. Αυτά τα εργαλεία παρέχονται σε εκατομμύρια προγραμματιστές και είναι ο εύκολος τρόπος για να ενσωματώσουν τα υπάρχοντα project τους ή εντελώς νέα.

    Αγορά: μια διαδικτυακή αγορά με πάνω από 10 εκατομμύρια ψηφιακά αντικείμενα που επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύπτουν, να αγοράζουν και να πωλούν σπάνια και μοναδικά περιουσιακά στοιχεία βασισμένα στην τεχνολογία του blockchain.

    Enjin Beam: ένα σύστημα διανομής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να στέλνουν χιλιάδες NFTs/FTs στους χρήστες με μια απλή σάρωση ενός QR κώδικα.

    Έξυπνο πορτοφόλι : ένα blockchain πορτοφόλι περιουσιακών στοιχείων που συνδέεται απρόσκοπτα με παιχνίδια και εφαρμογές. Με πάνω από 1 εκατομμύριο λήψεις, είναι ένα από τα πιο εξοπλισμένα ψηφιακά πορτοφόλια στον κόσμο.

    JumpNet: το JumpNet θα επιτρέπει τις γρήγορες και δωρεάν συναλλαγές τόσο των ERC-20 όσο και των ERC-1155 tokens.

    Ποίοι είναι οι ιδρυτές του

    Το Enjin είναι ένα αναπτυσσόμενο project, το οποίο συνιδρύθηκε από τον Maxim Blagov, CEO, και τον Witek Radomski, CTO. Επίσης, είναι μια κερδοσκοπική εταιρεία που ξεκίνησε για πρώτη φορά ως μια κοινοτική πλατφόρμα παιχνιδιών το 2009.

    Το project ξεκίνησε ένα ICO το 2017, συγκεντρώνοντας περίπου 18,9 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διαδικασία αυτή. Έπειτα, ξεκίνησε την λειτουργία του το 2018.

    Τι το κάνει μοναδικό

    Σύμφωνα με τον συνιδρυτή Witek Radomski, η πλατφόρμα του Enjin, ουσιαστικά δίνει στα αντικείμενα του παιχνιδιού ρευστότητα στον πραγματικό κόσμο, η οποία στη συνέχεια ανοίγει τη δυνατότητα για τα παιχνίδια blockchain και για πλατφόρμες παιχνιδιών πραγματικού κόσμου.

    Εξάλλου, ο Blagov δήλωσε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται επί του παρόντος στην υιοθέτηση της νέας πλατφόρμας. Φανταστείτε το αυριανό μέλλον όπου εκατομμύρια παίκτες θα χρησιμοποιούν ψηφιακά αντικείμενα που υποστηρίζονται από το Enjin χωρίς καν να γνωρίζουν την ύπαρξή του.

    Η σταθερή περίπτωση χρήσης του Enjin, σε συνδυασμό με την εγγενή σπανιότητα του ENJ δημιουργεί μια εξαιρετική πρόταση αξίας για το project στο σύνολό του.

    Τι του δίνει αξία

    Οι προγραμματιστές πρέπει να κλειδώσουν τα ENJ τους για να δημιουργήσουν εικονικά αντικείμενα. Όταν ένας παίκτης αποκτήσει αυτά τα αντικείμενα, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι, να τα ανταλλάξει ή ακόμη και να τα πουλήσει για ENJ.

    Επιπλέον, το Enjin έχει περιορισμένη προσφορά, με τη μέγιστη προσφορά να είναι κλειδωμένη στο 1 δισεκατομμύριο (max supply).

    Πόσα ENJ είναι στην κυκλοφορία ;

    Το Enjin Coin έχει συνολική προσφορά 1.000.000.000 ENJ με μόνο τα 834,340,659.57 ENJ να είναι σε κυκλοφορία.

    Τα τρέχοντα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχουν 137,939 κάτοχοι Enjin Coin. Επιπλέον, πάνω από 10 εκατομμύρια ENJ έχουν ήδη αποσυρθεί από την κυκλοφορία και έχουν κλειδωθεί σε ERC-1155 tokens.

    Πως να διαλέξετε ένα Enjin πορτοφόλι

    Υπάρχουν πολλά πορτοφόλια που μπορούν να αποθηκεύσουν το κρυπτονόμισμα ENJ, καθώς η υποδομή γύρω από τα ERC-20 tokens είναι καλά ανεπτυγμένη. Ανάλογα με την ανάγκη σας για ασφάλεια και λειτουργικότητα, θα επιλέξετε το πορτοφόλι που σας ταιριάζει. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το επίσημο πορτοφόλι του Enjin, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από το Playstore.

    Επειδή το Enjin είναι ένα ERC-20 token, και τρέχει στο δίκτυο του Etherium δε δύναται να εξορυχθεί (να γίνει mined δηλαδή) ή να γίνει κατευθείαν stake.

    Παρόλο που το ENJ δεν μπορεί να γίνει stake άμεσα όμως, υπάρχουν πλατφόρμες τρίτων, όπως ανταλλακτήρια και πορτοφόλια, που σας επιτρέπουν να κλειδώσετε τα ENJ σε αυτές τις πλατφόρμες για να κερδίσετε μια απόδοση, η οποία συχνά περιγράφεται ως “Soft Staking”. Είναι επίσης δυνατό να δημιουργήσετε εισόδημα καταθέτοντας ENJ σε πρωτόκολλα DeFi όπως το Aave και το Bancor.

    Πως να χρησιμοποιήσω το Enjin

    Παρόλο που οι κύριες περιπτώσεις χρήσης περιβάλλουν την αγορά παιχνιδιών, παρέχοντας tokenization της αξίας των περιουσιακών στοιχείων εντός του παιχνιδιού, το Enjin διερευνά επίσης περιπτώσεις χρήσης στους τομείς των ανταμοιβών πίστης και ακινήτων. Μια συνεργασία με την BMW, για παράδειγμα, κάνει tokenize τους πόντους επιβράβευσης που μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή καυσίμων, διοδίων και τελών στάθμευσης ή να ανταλλαγούν με ENJ. Μια άλλη σύμπραξη με τον όμιλο LABS Group κάνει tokenize ακίνητα, με κλασματοποιημένες πράξεις που ανοίγουν μια τεράστια αγορά για τους μικροεπενδυτές.

    Η συμβατότητα του Enjin με τις πλατφόρμες DeFi που βασίζονται στο Ethereum προσφέρει περαιτέρω χρησιμότητα, επιτρέποντας στους χρήστες να καταθέτουν ENJ για να κερδίζουν τόκους, ενώ άλλοι δανείζονται τα ENJ τους, προστατευμένα μέσω έξυπνων συμβολαίων του Ethereum. Τα ENJ μπορούν επίσης να προστεθούν σε liquidity pools και σε αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια (DEXs) για να επωφεληθούν από περαιτέρω αποδόσεις μέσω yield farming.

    Το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το Enjin είναι μια ενδιαφέρουσα πλατφόρμα. Η προσέγγισή της προς το gaming είναι μοναδική, καθώς προσπαθεί να δώσει σε κάθε αντικείμενο εντός του παιχνιδιού ή της πλατφόρμας μια πραγματική αξία. Αυτή η μοναδική προσέγγιση έχει συμβάλλει στην υιοθέτηση της αρκετά και αυξάνει τη δημοτικότητά της κάθε μέρα.

    Συχνές ερωτήσεις

    Μπορώ να κάνω stake τα ENJ μου ;

    Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η Enjin ανακοίνωσε ότι το staking θα είναι μέρος του νέου οικοσυστήματος Efinity. Το Enjin θα μπορεί να γίνεται stake και να λαμβάνονται ως αντάλλαγμα τα Effinity tokens (EFI).

    Που μπορώ να κάνω trade τα ENJ μου ;

    Το Enj μπορείτε να το βρείτε σε διάφορα ανταλλακτήρια ενδεικτικά αναφέρω τα παρακάτω:

    • Binance
    • Coinbase
    • Kraken
    • Huobi
    • Kucoin
    • Bithumb
    • Gate.io

    Πηγές : kriptomat, Enjin, Coin Bureau, Enjin White Paper

    💠 Disclaimer – Αποποίηση Ευθύνης 💠

    Οι ιδέες και οι απόψεις που αναφέρονται εδώ, έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι προσωπικές μου απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν είναι ή πρέπει να θεωρηθούν ως επενδυτικές συμβουλές.

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Hliasar
    Hliasar
    Είμαι στο χώρο των κρυπτονομισμάτων από το 2020. Από την αρχή αυτός ο χώρος με εξέπληξε και ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω. Κάθε μέρα μου αρέσει να μαθαίνω κάτι καινούργιο και αν μπορώ να το μοιράζομαι με άλλους ανθρώπους. Η γνώση είναι το παν!!

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα