Το EIP-1559 έχει κάνει burn πάνω από 5 δις δολάρια στο Ethereum

    Το EIP-1559 του Ethereum κυκλοφόρησε στις 4 Αυγούστου 2021, ως μέρος μιας πρότασης βελτίωσης για την αναβάθμιση του συστήματος των τελών των συναλλαγών. Έκτοτε έχει κάνει burn πάνω από 1,8M Ethereum μέχρι στιγμής.

    Το EIP-1559, που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2021, ως μέρος του London Hard Fork, σχεδιάστηκε για να βελτιώσει το πεδίο των τελών των συναλλαγών του Ethereum, συμβάλλοντας στο να γίνουν πιο προβλέψιμα τα τέλη αυτά, να μειωθεί ο αντίκτυπος των συχνών δημοπρασιών του μεγαλύτερου τέλους συναλλαγής (γνωστός και ως gas wars) και να διασφαλιστεί ότι οι ανταμοιβές θα είναι πιο συνεπής και σταθερές για τους miners.

    Ως μέρος της ενημέρωσης, το EIP-1559 περιλαμβάνει ένα σύστημα καύσης (burn), το οποίο βλέπει ένα ποσοστό της κάθε χρέωσης συναλλαγής (γνωστό ως χρέωση βάσης ή base fee) να γίνεται burned (δηλαδή να καίγεται/καταστρέφεται), αφαιρώντας το από την συνολική παροχή του Ethereum. Το υπόλοιπο της χρέωσης συναλλαγής μοιράζεται μεταξύ των miners, ως συνήθως.

    Δεδομένου του τεράστιου ποσού του ETH που δαπανάται για τις χρεώσεις στο blockchain του Ethereum, το EIP-1559 έχει πλέον ως αποτέλεσμα να καίγεται μόνιμα ένα σημαντικό ποσοστό.

    EIP-1559: Αποτελέσματα

    Τους τελευταίους έξι μήνες, συνολικά πάνω από 1,87 εκατομμύρια ETH έχουν καεί/καταστραφεί χάρη στο EIP-1559 — αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Πολλά από αυτά οφείλονται στην εξαιρετική δημοτικότητα των μεγάλων εφαρμογών DeFi που βασίζονται στο Ethereum, συμπεριλαμβανομένων των Uniswap, Curve, 1inch και OpenSea, οι οποίες πλέον αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητας των συναλλαγών εντός της αλυσίδας.

    Σύμφωνα με στοιχεία του watchtheburn, η εισαγωγή καινούργιων ETH στην αγορά έχει πλέον μειωθεί κατά 70,3% από την εισαγωγή του EIP-1559, συμβάλλοντας στον περιορισμό του πληθωρισμού στην συνολική προσφορά του ETH. Αυτό το ποσοστό έχει ξεπεράσει το 100% κατά καιρούς, που σημαίνει ότι το ETH ήταν για λίγο αποπληθωριστικό (μπορείτε να βρείτε ένα τέτοιο παράδειγμα εδώ).

    Αν και τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε burned νομίσματα μπορεί να φαίνονται σαν ένα συγκλονιστικό ποσό, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό αντιπροσωπεύει μόλις το 1,6% της κεφαλαιοποίησής του στην αγορά (~345 δισεκατομμύρια δολάρια τη στιγμή της γραφής). Ωστόσο, δεδομένου ότι η αναβάθμιση στο Ethereum 2.0 πλησιάζει, ο αντίκτυπος του EIP-1559 μπορεί να γίνει πιο εμφανής στο μέλλον, καθώς οι ανταμοιβές από το staking αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις ανταμοιβές από το mining, πράγμα που θα συμβάλει στο να υπάρχει χαμηλότερος πληθωρισμός.


    Πηγή: Coinmarketcap

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα